Turist prin România

La sfârșitul săptămânii trecute, am fost din nou, pentru scurtă vreme, e drept, turist prin țara mea. Mai exact, am fost să (re)văd Peștera Urșilor și am petrecut apoi două zile la Băile Felix.

Peștera e și mai spectaculoasă decât mi-o aminteam, păcat că e atât de puțin promovată.  Se vizitează doar în grup organizat, iar un tur cu ghid durează 40 de minute și costă 20 de lei.

Peștera e o splendoare a naturii, dar până să ajungi la ea ai parte de o porție sănătoasă de indolență umană. Pe marginea drumului, sunt înșirate tarabe ale producătorilor locali. Din păcate, multe erau abandonate și în stare avansată de degradare, iar în jurul lor erau mormane de gunoaie. Ceva mai bine stau lucrurile la ieșirea din peșteră, lucrurile sunt ceva mai organizate. N-am rezistat tentației și am cumpărat dulceață de nuci verzi, de cireșe amare și de frăguțe. Și nici delicioaselor placinte cu brânză și mărar sau cu cartofi. Yummyyy un răsfăț culinar, ce mai!

peisaj-pastoral
Drumul spre Peștera Urșilor

Revenind la peșteră, e atât de frumoasă, încât nu poți să nu rămâi copleșit de măreția naturii. Păcat că unii dintre cei ce o vizitează, nu dau doi bani pe ea. Sau 15 lei, cât era taxa de fotografiat. OK, nu vrei s-o plătești, ai atunci bunul simț și nu fă poze înăuntru. Bine, nu-i mai puțin adevărat că nici ghizii nu i-au atwnționat, preocupați cu erau de discuțiile pwrsonale. Ca să nu mai zic că unii nu se puteau abține să atingă formațiunile din peșteră, chiar dacă, la intrare, li se spusese să n-o facă.

Amatorilor de fotografii, la ieșire, ghizii le puneau la dispoziție câte un CD cam rudimentar, scris cu marker, ca pe vremea lui Pazvante Chiorul. Contra sumei de 10 lei și fără nici urmă de bon fiscal. O mică ciupeală de-a ghizilor, probabil.

Aleea Sărutului leagă complexul President de stațiune

La Băile Felix, ne-am cazat la President Spa, un hotel nou construit în cadrul complexului President. Construcție modernă, cu spații generoase, confortabile, dotate cu toate cele necesare. Inclusiv veioze ca să poți citi seara în bune condiții. Lumina insuficientă e o problemă cu care m-am confruntat de multe ori în hoteluri.

Am avut acces la aqua-park, saună și jacuzzi, iar contra cost puteai beneficia de alte servicii suplimentare (masaj, masaj hammam, manichiură, pedichiură, etc.).

Mâncarea, servită în regim bufet suedez, a fost foarte bună, diversificată și arhi-suficientă. Chiar trebuia să fii super mofturos ca să nu găsești ceva pe placul tău.

Lacul cu Nuferi, o atracție a Băilor Felix

Păcat de serviciul la cameră, care nu s-a ridicat deloc la nivelul celorlalte servicii. O lamă rămasă în baie de la cei care au ocupat camera înainte și stratul generos de praf de pe tăblia tapițată a patului spun totul despre superficialitatea cu care s-a făcut curățenie. In afară de asta, camerista părea că stă cam rău cu aritmetica, altfel nu-mi explic de ce, fiind trei persoane, am avut câte două prosoape, căni, pahare sau seturi de produse de îngrijire. De plătit, am plătit pentru trei persoane, iar de primit, am primit pentru două. Bună treabă, nu? La fel și în ultima zi la ștrand, după ce am predat camera, am primit două ceasuri de acces. Ceasuri pe care erau încărcate și sumele de bani pentru consumație. Ca să fim nevoiți să umblăm în sistem cârd de gâște, unul după altul.

Și apropo de ștrand, la magazinul de la intrare, aceeași lipsă de bonuri fiscale, ba chiar și de prețuri afișate. Dar, în general, toți murim de grija bugetului de stat, nu?

Mai multă atenție la detalii n-ar strica, zic.

Una peste alta, câteva zile plăcute, numai bune pentru încărcat bateriile pentru noul an școlar.

 

Publicitate

2 gânduri despre „Turist prin România

  1. Eram studentă când am fost ultima dată la Peştera Urşilor. Mi-a plăcut mult, peisaje de vis. Dar mă întristează să aflu că lucrurile nu s-au îmbunătăţit.
    La Felix am fost pentru o zi acum vreo 6 ani, nu ştiu ce s-a mai schimbat de atunci. Era curat şi arăta bine locul cu bazine, de cazare nu ştiu nimic.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.