Acces interzis persoanelor cu greutate

stop

Asta ar trebui să stea scris la intrarea în unele magazine, ca să nu se mai obosească duoamnele vânzătoare cu dialogul comercial.

Intru azi într-un magazin de la parterul complexului Ziridava. Genul acela de magazin cu bling-bling-uri, pe care le cumperi sub impulsul momentului, chiar dacă n-ai neapărată nevoie de ele. Poșete cu sclipici, decorațiuni boho-chic sau ceva, rochii de mărimea unor batiste, chestii de genul ăsta. Un magazin cu mărfuri care trebuie să-ți facă cu ochiul ca să la iei acasă. Nu o brutărie, unde intri, ceri o pâine și bine, pa.

Nici nu intru bine că vânzătoarea blochează intrarea în magazin. Pauză de masă. Împreună cu colega, își aștern masa lângă casa de marcat. Tot tacâmul, unifolosibil, ce-i drept. In magazin eram eu și încă o clientă, amândouă puse pe Ignore de cele două vânzătoare.

Mă apuc să „răsfoiesc” câteva umerașe cu rochițe, când aud: „Sunt mărimi mici”. Decid că azi nu aud bine cu urechea stângă și-mi văd de treabă. Nu dau bine două umerașe, că aud altă voce: „Nu avem decât mărimi micuțe, să știți”. Brusc, urechea mea stângă decide că aude un pitic întrebându-se: „Are you talking to me?”.

In loc de asta, o întreb: „Și nu e voie să mă uit la ele dacă sunt micuțe”? Imi răspunde: „A, ba da, dar credeam că vreți pentru dumneavoastră.” Cu alte cuvinte: „Graso, nu vezi că dintr-o chestie de-aia nu poți să-ți faci decât o mânecă?”

Și uite-așa s-a dus pe apa Mureșului și cheful meu de cumpărături. Pagubă-n ciuperci, că oricum era minuscul.

Dacă magazinul ăla era în altă țară, vânzătoarele l-ar fi întors cu susul în jos, doar-doar m-ar convinge să bag mâna în portofel.

In drum spre casă, am intrat la Profi, să iau detergent și, la casă, domnișoara m-a onorat cu două (sau să fi fost trei?) baloane de gumă de mestecat. Cu siguranță, azi n-a fost o zi prea bună pentru cumpărături.

Publicitate

3 gânduri despre „Acces interzis persoanelor cu greutate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.