10 cărți cu titluri colorate

carti-titluri-colorate

Dacă tot e joi, am adunat la un loc zece cărți al căror titlu are în el câte o culoare – sau o non-culoare, cum zic specialiștii că sunt alb și negru. Vor mai urma și alte ediții colorate, fiindcă se pare că e un subiect generos.

1. Regina roșie de Philippa Gregory

Regina roșie din romanul istoric al Philippei Gregory este Margaret Beaufort, o femeie foarte tenace, care și-a dedicat viața unui singur scop, urcarea pe tron a fiului său, Henry Tudor. În cele din urmă, a reușit, întemeind astfel dinastia Tudor. I s-a spus regina roșie fiindcă aparținea Casei Lancaster, al cărei simbol era trandafirul roșu. Un personaj foarte enervant, regina roșie, aș zice.

2. Regina albă de Philippa Gregory

Nu a existat doar o regină roșie, ci și una albă, Elizabeth Woodville, din Casa de York, care avea ca simbol trandafirul alb. De unde și Războiul celor două roze, cum a fost denumit conflictul dintre cele două familii. Regina albă și-a căsătorit fiica, Elizabeth, cu Henry Tudor, fiul reginei roșii, cei doi urmând să devină părinții lui Henric al VIII-lea.

3. Albastru pur de Tracy Chevalier

Este povestea a două femei care s-au născut la distanță de câteva secole. Ella Turner este bântuită de viziuni din trecut, iar în vis îi apare culoarea albastră. Ea începe a călătorie, care va dezvălui o tragedie rămasă multă vreme ascunsă.

4. Femeia în alb de Wilkie Collins

Este un roman clasic, dar în același timp un thriller, cu intrigi, crime și identități schimbate. O misterioasă femeie în alb își face apariția ca să ia locul unei moștenitoare bogate, Laura, care este drogată și internată într-un azil. Rochia albă îi dă Annei un aspect misterios, fantomatic.

5. Roșu și negru de Stendhal

Roșu și negru este un bildungsroman, un roman psihologic despre un tânăr care încearcă să-și depășească condiția socială, dar este trădat, în cele din urmă de propria pasiune. Foarte interesant și sugestiv titlul ales de Stendhal pentru romanul său.

6. Nuferi negri de Michel Bussi

Ce legătură poate exista între două crime și celebrele tablouri ale lui Claude Monet? Voi afla când o să primesc cartea pe care curierul Prioripost se pare că a pierdut-o :). O carte mystery, pierdută în nmod misterios de un curier zăpăcit.

7. Vânătoarea lui Octombrie roșu de Tom Clancy

Octombrie roșu este numele unui submarin nuclear sovietic, care se îndreaptă spre coastele SUA, motiv pentru care începe să fie vânat atât de ruși, care credeau că Ramius, comandantul submarinului, vrea să dezerteze, cât și de americani, care credeau că pune la cale un atac.

8. Galben de Crome de Aldous Huxley

Galben de Crome este o satiră amuzantă despre snobismul, superficialitatea și prețiozitatea „lumii bune” britanice. Crome e numele unui domeniu aristocratic, dar de ce galben?

9. Casa verde de Mario Vargas Llosa

Doi poli spațiali, un oraș în deșert și o mică localitate din jungla amazoniană și un bordel, denumit Casa Verde. Dacă ești fan a lui Llosa, ar putea să-ți placă povestea asta. Dacă nu, nu.

10. Fata cu palton albastru de Monica Hesse

Un mystery cu acțiunea în Amsterdam, în 1943, unde o adolescentă evreică dispare fără urmă din camera unde era adăpostită de o doamnă în vârstă. O ficțiune istorică despre iubire, curaj și supraviețuire.

Tu ce titluri colorate ne recomanzi?

4 gânduri despre „10 cărți cu titluri colorate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.