Cu furculița literară prin lume – Londra eduardiană

Furculița literară a pornit într-o călătorie prin lume. Ea vrea să descopere obiceiurile culinare ale locuitorilor ei, astăzi și în alte vremuri. În călătoria ei, are parteneri de nădejde: scriitori, mai mult sau mai puțin celebri, care ne spun povestea bucătăriilor lumii.

Astăzi, furculița literară a fost invitată la Palatul Buckingham, la balul debutantelor, împreună cu Victoria Bredon, o tânără care-și făcea astfel intrarea în înalta societate londoneză.


Camera rubinie de Pauline Peters

camera-rubinie

În Londra anului 1907, tinerele aristocrate își făceau anunțată intrarea în înalta societate prin participarea la un bal al debutantelor, la palatul regal. În pauzele dintre dansuri și conversații ușoare, invitații se delectau cu mâncăruri alese.

„Etajere din argint cu mere, pere și felii de pepene galben în jurul splendidelor bucăți de ananas tronau printre platouri din care se revărsau bucatele. Văzu carne rece și caldă, pui în aspic, șuncă, diversele fripturi, rațe la grătar și fazanii decorați cu propriile pene. Printre acestea se iveau homari roșii, scoici, somon și păstrăvi, plus un imens platou cu o cambulă aburindă. Salatele erau aranjate în grămăjoare garnisite cu felii de ouă fierte, lămâi sau alte fructe. Mai văzu limbă de vită pe pat de legume, pateuri, jeleuri așezate în formă de turnulețe și prăjituri glazurate.”

Probabil că mâncărurile erau destinate însoțitorilor debutantelor, că nu-mi pot imagina cum ar fi putut ele să înghită ceva, strânse în corset cum erau :).

 

4 gânduri despre „Cu furculița literară prin lume – Londra eduardiană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.