10 cărți albastre de citit în vacanța de vară

Albastrul e culoarea verii. Albastrul e cerul senin, albastră e marea nesfârșită, iar dacă ar fi să aibă o culoare, vacanța de vară ar trebui să fie neapărat albastră. Așa că, de ce să nu fie albastre și cărțile de citit vara asta? Joia cu cărți e astăzi albastră :).

origini-dan-brown

1. Origini de Dan Brown

Tare mult mi-a plăcut coperta acestei cărți, la fel de mult cum mi-a plăcut cartea. În afară de faptul că are o copertă în culoarea vacanței de vară, Origini  e o carte de vacanță pentru că-și plimbă cititorul prin Spania în căutarea răspunsului la întrebările: De unde venim? Încotro ne îndreptăm?

iubire-pe-o-insula-blestemata

2. Iubire pe o insulă blestemată de Alberto Vasquez Figueroa

Imaginea de pe copertă arată cititorului un pământ neprimitor, sălbatic, blestemat, dacă ar fi să ne luăm după titlu. Un pământ care ar putea ascunde secrete de nedeslușit. Chiar și numele autorului e cumva exotic, așa că se anunță o lectură interesantă.

din-nou-in-marsilia

3. Din nou în Marsilia de Petre Mayle

Doar când auzi numele lui Petre Mayle te gândești imediat la vacanță. Nu-i așa că n-ar strica să lenevești pe unul dintre fotoliile din imagine, privind, din când în când, marea? Nu prea des, că totuși ai o carte de citit.

belgravia-julien-fellowes

4. Belgravia de Julian Fellowes

Cred că e cea mai frumoasă copertă pe care am văzut-o în ultimul timp. Aș numi nuanța asta superbă albastru de Belgravia, iar contrastul cu siluetele negre o face și mai interesantă. Te face să intri direct în atmosfera victoriană, înainte de a citi prima pagină.

fata-cu-cercel-de-perla

5. Fata cu cercel de perlă de Tracy Chevalier

O bijuterie de tablou – Fata cu cercel de perlă de Vermeer – într-o bijuterie de roman. Și o copertă de pe care te privește întrebător o tânără care parcă așteaptă răspunsul la întrebarea: Când ai de gând să citești cartea asta? O carte perfectă de vacanță, numai bună de pus în geanta de plajă.

furtul-rubinului-regal

6. Furtul rubinului regal de Agatha Christie

Nu e o copertă prea reușită, așa cum nici cartea nu e vreo capodoperă. O salvează personajul principal din cele 13 povestiri, micul (la statură) detectiv belgian, Hercule Poirot. E bună, totuși, de citit în timpul unei călătorii, nu te solicită prea mult intelectual.

7. Stâlpii Pământului de Ken Follett

Dacă nu s-au aliniat planetele și vara asta nu mergi nicăieri în vacanță, Stâlpii Pământului poate fi o bună compensație. O carte bună, cu o copertă foarte frumoasă. Nu putea fi aleasă o culoare mai sugestivă pentru povestea ridicării unei catedrale medievale, decât acest albastru superb.

cum-sa-opresti-timpul-matt-haig

8. Cum să oprești timpul de Matt Haig

Ar fi bine să știi cum să oprești timpul în vacanță :). Nu știu dacă aflăm secretul din cartea lui Matt Haig, dar cred că o iluzie nu strică niciodată. Foarte interesantă imaginea clepsidrei de pe copertă, cu petalele de trandafir care cad peste un om și parcă marchează timpul care trece.

domnisoara-brodie-in-floarea-varstei

9. Domnișoara Brodie în floarea vârstei de Muriel Spark

O copertă destul de banală, ca toate celelalte din colecția Cotidianul de la Editura Univers, dar mi-a plăcut mult nuanța de albastru aleasă.

10. Darul lui Serafim de Simona Antonescu

Un tren care intră într-o gară aproape ascunsă de norii de aburi și un personaj pe nume Serafim, ce îți inspiră coperta asta? Sunt tare curioasă :).

Dacă vrei să ne arăți cărțile albastre din biblioteca ta, scrie un articol pe blogul tău și lasă link în căsuța de comentarii. Sau, dacă preferi, folosește pagina de Facebook a blogului.

#JoiaCuCărți

7 gânduri despre „10 cărți albastre de citit în vacanța de vară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.