10 cărți neapărat de citit pe marginea piscinei

carti-de-citit-la-piscina

Dacă tot a venit vacanța, ce poate fi mai plăcut decât o după-amiază leneșă la piscină? Asta doar după ce ai făcut o sutădemiidechestii din lista aia interminabilă de must do în vacanță. Și, fiindcă îți place să citești (altfel n-ai citi articolul ăsta, nu?), din geanta de plajă nu poate să lipsească o carte, care să-ți țină de urât pe șezlong. Ție și paharului de cocktail răcoritor, care e pe undeva, prin apropiere.

Lista de cărți de luat la piscină cuprinde doar cărți ușoare, la propriu și la figurat. Lecturi agreabile, ușor de parcurs, fără pretenții de mare literatură. Pe care le poți lăsa jos oricând pentru o bălăceală în piscină și le poți relua fără probleme fix de unde le-ai lăsat, fără să te solicite intelectual prea tare. Ușoare și ca greutate, că doar n-o să cari la plajă niște cărămizi care să-ți rupă umerii și geanta de fițe. Și nici n-ai nevoie să fixezi colțurile ceașafului ca să nu-l ia briza.

1. Love & gelato. Vacanță la Florența de Jenna Evans Welch – iubire, gelato, vacanță, Florența, toate într-o carte scrisă cu un bun simț al umorului.

2. Fotbal și pizza de John Grisham – un jucător de fotbal, american și jucătorul și fotbalul, descoperă cu uimire Italia și odată cu el și cititorul cărții.

3. Misterul din Caraibe de Agatha Christie – pentru pasionații roamnelor mystery, ce poate fi mai potrivit pentru o după-amiază la piscină decât un roman a cărei acțiune se petrece în Caraibe, pe malul oceanului, cu morți misterioase, personaje interesante și o foarte simpatică și perspicace Miss Marple.

4. Șapte ani în Provence de Ioan T. Morar – dacă n-ai ocazia să mergi în Provence, fă măcar o călătorie imaginară foarte agreabilă în compania lui Ioan T. Morar, scriitorul arădean (trebuia neapărat să precizez asta :)) care locuiește de ceva vreme în Franța, mai exact în La Ciotat, o pitorească localitate provensală.

5. Parfumul iubirii de Nora Roberts – genul acela de carte pe care o citești ca și cum te-ai uita la un film romantic american, un soi de soap-opera, o carte plăcută, dar a cărei acțiune ți se șterge din minte aproape imediat ce ai termint-o de citit (e bine și așa, poți s-omai citești și vara viitoare :)).

6. Viața mea nu chiar perfectă de Sophie Kinsella – dacă vrei o carte ușoară, care să te binedispună, atunci asta e cartea cea potrivită pe care s-o pui în geanta de plajă.

7. Lecții de franceză de Peter Mayle – un veritabil tur gastronomic al Franței, care-ți va lăsa gura apă.

8. Julieta de Anne Fortier – un fel de adaptare modernă a poveștii lui Romeo și a Julietei și o călătorie imaginară prin Italia.

9. Un englez la țară de Michael Sadler – o incursiune amuzantă a unui englez în Franța rurală, plină de peripeții care te vor face să râzi, cu siguranță.

10. Luxomania de Edwige Martin – o analiză incisivă și amuzantă a high-life-ului parizian (și nu numai).

Voi ce cărți bune ne recomandați să citim pe marginea piscinei?

13 gânduri despre „10 cărți neapărat de citit pe marginea piscinei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.