O atingere de zâne pentru mâinile tale

Știi momentul acela când simțul olfactiv îți este pur și simplu invadat de o aromă atât de îmbietoare încât ai vrea să nu se termine niciodată? Așa mi s-a întâmplat mie din clipa în care am dat cu nasul de săpunul cu miere și polen și de crema nutritivă de mâini de la Apidava. Mai întâi a fost mirosul. Nici n-am apucat să desfac bine plicul în care erau ambalate, că m-a năpădit un miros atât de plăcut, încât nu mă mai săturam de el.

Apoi a fost dragoste la prima vedere. Nu prea sunt fană a culorii galben, dar galbenul ăsta e atât de frumos încât n-are cum să nu-ți placă. Dacă ai putea să simți și mirosul, fac pariu că ai zice că ăsta e cel mai parfumat galben care s-a inventat vreodată.

cosmetice-apidava

Și, în cele din urmă, a fost chemat la ordine simțul tactil. O atingere atât de fină, de parcă ar fi fost o atingere de zâne. Niște zâne cu aripi, cunoscute în viața de zi cu zi și ca albine :).

Dar să lăsăm atingerile de zâne și să trecem la lucruri mai pragmatice. În afară de faptul că stimulează extraordinar (aproape) toate simțurile, ce avantaje mai au produsele cosmetice pe bază de produse apicole (miere, propolis și ceară de albine)?

Mierea – un adevărat elixir al frumuseții

De ce e mierea un adevărat elixir pentru frumusețe și a fost folosită în scop cosmetic încă din cele mai vechi timpuri?

1. Are proprietăți antiseptice, antibacteriene și de regenerare a țesuturilor.

2. Este bogată în vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici și săruri minerale (potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu) ceea ce o face un bun calmant, cicatrizant, tonifiant și antioxidant.

3. Are efecte hidratante și antirid.

4. Este bogată în antioxidanți și enzime, acționează asupra pielii lipsite de fermitate și o revitalizează.

Și cum vârsta unei femei se vede și pe mâinile ei, cred că ar fi o idee foarte bună să profităm de beneficiile mierii de albine și a celorlate produse apicole miraculoase ca să păcălim puțin timpul. Ce zici de ideea asta?

Am zis că, la urmă, a fost simțul tactil. Da, dar cum rămâne cu mirosul adorabil și persistent? Și cu acest galben superb ca o zi de vară?

Revenind cu picioarele pe pământ, tu folosești cosmetice pe bază de miere de albine? De ce (c-o fi una, c-o fi alta :))?

4 gânduri despre „O atingere de zâne pentru mâinile tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.