Cartea lunii mai 2018

cartea-lunii-mai-2018

Luna mai n-a fost una prea productivă din punct de vedere al cărţilor pe care le-am citit. Nici ca număr, nici în ce priveşte calitatea. Ca număr de pagini, n-a fost prea rău, dar o vreme sigur o să am o reţinere când va fi să mă apuc de cărţi cu peste 400 de pagini. Măcar a fost o lună rotundă, ca o lună plină. Am început cu o carte de la care aveam mari aşteptări (Cumpătarea de Maria Duenas) şi am încheiat-o cu una de la care aveam şi mai mari aşteptări (Aurul maorilor de Sarah Lark).

1. Cumpătarea de Maria Duenas

Cu ceva timp în urmă am citit Iubirile croitoresei de aceeaşi autoare – şi mi-a plăcut tare mult -, aşa că, atunci când a apărut Cumpătarea, n-am avut nicio ezitare şi am cumpărat-o imediat. E drept că a stat cam mult timp în aşteptare până i-a venit rândul la citit, dar când m-am apucat de ea, am făcut-o cu mult entuziasm  Repede domolit, din păcate. E o carte bună, totuşi, odată ce reuşeşti să treci de prima jumătate.

2. Misterul din Caraibe de Agatha Christie

Până să citesc Misterul din Caraibe, nu eram deloc o fană a domnişoarei Marple. Ba dimpotrivă, mi se părea un personaj destul de anost, „fără sare şi piper”, cum s-ar zice. Cu mult timp în urmă am devorat tot ce-mi cădea în mână de Agatha Christie, dar nu-mi aminte de Misterul din Caraibe, dar probabil că n-am citit-o, că altfel nu-mi explic de ce gândeam astfel despre Miss Marple :).

3. A treia regină. Jane Seymour şi Henric al VIII-lea de Carolly Erickson

Îmi plac romanele istorice şi de ficţiune istorică, iar curtea regală a Tudorilor e un izvor nesecat de inspiraţie pentru scriitori. Despre cea de-a treia soţie a lui Henric al VIII-lea am citit prea puţin, aşa că am fost curioasă să văd ce are de zis autoarea despre asta. Una peste alta, e o lectură uşoară, agreabilă, dar destul de „subţire”, aş spune. Cu siguranţă, sunt pe undeva alte cărţi mai bune despre cea care i-a dăruit lui Henric moştenitorul legal pe care-l aştepta de atâta timp. A mai fost un băiat, Henry Fitzroy, dar erabastard, provenea dintr-o relaţie a regelui cu Bessie Blunt.

4. Nemesis de Agatha Christie

Un alt roman poliţist foarte bun, în care Miss Marple nu se mai mulţumeşte să dezlege mistere în timp ce stă pe fotoliu şi tricotează, ci trece de-a dreptul la acţiune.

5. Aurul maorilor de Sarah Lark

Mi-a plăcut mult romanul În țara norului alb și celelalte două cărți din trilogie, așa că mă așteptam ca și Aurul maorilor să fie o carte (cel puțin) la fel de bună. Ei bine, m-am înșelat. E un roman de ficțiune istorică bine documentat, dar care putea să fie cu cel puțin 200 de pagini mai scurt. Dacă ar fi să fac o glumă, aș zice că e o carte din seria „La pomul lăudat să nu mergi cu sacul” :).

Nu prea am ce să aleg din această listă mai degrabă modestă, dar, ca să nu stric obiceiul, o să mă zic așa:

Cartea lunii mai 2018 este Misterul din Caraibe de Agatha Christie

Tu ce cărți interesante ai citit în luna mai?

10 gânduri despre „Cartea lunii mai 2018

      1. Zi dupa zi – David Levithan, Pacatele fiului – Theo Anghel, Nu ma tem – Silviu Urdea, Forte ale naturii – Daniela Faur, Fugi! – O.G. Arion (si restul au fost frumoase, astea m-au impresionat mai mult)

        Apreciat de 1 persoană

  1. In luna mai am citit vol 4 din Dune de Frank Herbert , Vanatorii de zmeie de Khaled Hossein, vol. 2 – „Lumea de apoi ” de Susan Ee, Blestemul vraciului ” de Joseph Delaney, vol.3 „Sfarsitul lumii” de Susan Ee, si primele 3 volume din seria Zilele amantilor de Corina Ozon.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.