FlorAr între râsu’-plânsu’

FlorAr

Nu știu cine le-a dat diploma de organizatori de evenimente celor care au decis că cea mai bună perioadă pentru organizarea unei expoziții de flori e taman începutul lunii iunie, când soarele nemilos pârjolește tot ce-i iese în cale. Și nu e ca și cum asta ar fi prima dată când se întâmpla asta. Zic cârcotații că s-au inspirat de la vecinii timișoreni. Nuuu, n-are cum, dacă ar fi fost așa, ar fi organizat festivalul, expoziția sau ce vrea să fie, în aprilie, când  vremea e mai prietenoasă cu astfel de manifestări.

FlorAr

Unii au zis că e un paradis al florilor (presa locală, de exemplu), alții că e o hidoșenie. Unii au zis că aranjamentele florale sunt frumoase, alții, dimpotrivă că-s kitschoase. Nu te pui cu gustul omului. De-o fi una, de-o fi alta, fiecare hotărăște pentru sine.

Dacă mă iau după zâmbetele largi pe care le etala, probabil că domnului în vârstă care azi-dimineață își făcea de zor selfie-uri cu boscheții de flori, i se păreau superbe. Nemulțumit, probabil, de propria prestanță, l-a rigat pe un coleg de generație să-i facă poze în foișorul înflorit. M-am distrat mult văzând cum îl dirija pe fotograful de ocazie: mai la dreapta, du-te mai în spate, vino mai aproape… Amândoi păreau să se simtă foarte bine unul în compania celuilalt. Păcat că n-am putut să-i imortalizez, dar de când GDPR stă la pândă, mai bine să fim precauți și să ne limităm la vorbe. Deși o imagine cu cei doi făcea mai mult decât o mie de cuvinte.

FlorAr
Aici a avut loc ședința foto

Fix în buricul târgului destinat copiilor (da, festivalul florilor s-a corcit împrietenit cu festivalul copiilor), dornic probabil să nu rateze niciun eveniment, se află Carul vienez, înconjurat de figurine uriașe din  flori uscate. La urma urmei, între două selfie-uri cu minioni și iepurași, o halbă de bere e binevenită, nu?

Carul-vienez
Închis la ora vizitei mele

De atâta insolație, unuia dintre minioni i-a căzut, săracul, o frunză, așa că a rămas doar cu un ochi. Poate că a clipit prea mult ca să se ferească de soare.

minion

Probabil din cauza soarelui, tricolorului românesc (nu-mi dau seama dacă e sub formă de cerc sau de hartă a României) i-au ieșit pistrui mov în zona albastră. Bine, admit, cârcotașii care au zis ceva despre kitsch, poate că au avut și ei dreptate.

tricolor

Nu mă pot hotărî dacă boscheții care tronează maiestuos pe coșurile de gunoi intră la categoria kitsch, de râs sau de plâns.

Coș-împodobit
Cred că florile au leșinat de la miros

Sigur la categoria de plâns intră florile aranjamentele florale ofilite, în ciuda unui băiat care încerca să le revigoreze cu ajutorul unui furtun (săracele petale, mai mult aveau de suferit). Mai ții minte celebrele vorbe: Aici sunt banii dumneavoastră? Dacă s-au dus în drumuri proaste, de ce să nu fie și în flori ofilite?

flori-ofilite

Dar ca să închei pe un ton optimism, uite un food van amuzant în sectorul de mâncare – ți-ai putea imagina un festival de flori fără mâncare?

food-van

Galerie foto:

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.