Istoria povestită copiilor

Istoria povestită copiilor este numele unei serii foarte interesante, apărută la Editura Nemi. Seria cuprinde romane pentru copii și își propune să-i familiarizeze pe aceștia cu istoria României.

Protagoniștii sunt doi gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei, într-un cufăr vechi, un manuscris magic. Cu ajutorul lui, cei doi copii se întorc în timp, în diferite perioade din trecut și află cum era viața oamenilor în alte timpuri, dar și despre diverse evenimente istorice care au avut loc în perioadele respective (de la Decebal până la Marea Unire de la 1918). Nu lipsesc nici legendele românilor, cu care copiii au prilejul să se familiarizeze citind aceste cărți.

istoria-povestita-copiilor
Sursa foto: nemi.ro

Mă bucur că Simona Antonescu a ales să scrie aceste cărți pentru copii, pentru că mi-au plăcut foarte mult romanele ei de ficțiune istorică pentru cei mari, așa că sunt sigură că și cei mici vor avea parte de o surpriză (cel puțin) la fel de frumoasă. Pentru că Simona Antonescu scrie cu multă pasiune pentru istoria românilor, pasiune pe care o transmite și cititorilor ei, mai mari sau mai mici.

Simona Antonescu, autoarea cărților din această serie, pleacă într-un turneu de lansare  a lor prin țară și se va opri în București, Cluj, Timișoara, Brașov, Galați, Iași. Din păcate, Aradul (de ce nu mă mir?) nu se află printre orașele în care va poposi autoarea, împreună cu gemenii Ilinca și Călin, dar noroc că Timișoara e suficient de aproape :).

turneu-istoria-povestita

Dacă vrei să afli mai multe despre Istoria povestită copiilor, urmărește un scurt interviu cu Simona Antonescu.

Eu am făcut deja loc în bibliotecă (nici eu nu știu cum am reușit să fac asta!) și abia aștept să citesc cărțile din seria Istoria povestită copiilor. Iar când nepoțica mea, Mara, o să mai crească puțin, sunt sigură că o să vrea să-i cunoască pe Ilinca și pe Călin :).

Publicitate

2 gânduri despre „Istoria povestită copiilor

  1. Ma bucur, draga Dorina, ca ai scris despre aceasta serie. Acum fix o luna am rascolit internetul incercand sa gasesc carti de istorie a romanilor dedicate copiilor. Mi le-am comandat si eu, le-am citit si apoi am scris un articol despre ele. Din pacate, nu am gasit atunci aceasta serie care pare foarte frumoasa si interesanta pantru copii. O voi adauga si pe aceasta in articolul meu. Sper sa nu te superi daca las aici linkul articolului. Poate va folosi si ea copiilor impreuna cu seria propusa de tine. Important e ca ai nostri copii sa citeasca, sa-si cunoasca istoria si sa le placa sa descopere lucruri noi prin lectura.
    https://avehistoria.blog/2018/03/23/10-carti-istorice-pentru-copiii-de-7-14-ani-din-diaspora-si-nu-numai/

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.