10 cărți uriașe

carti-uriase

Săptămâna trecută, la #JoiaCuCărți, a fost vorba despre miniaturile livrești. Cumva prin compensație, a venit rândul lui Gulliver în țara piticilor, adică a cărților uriașe, gigantice, enorme, care fac din lecturarea lor o operațiune cam dificilă.

Așadar, doamnelor și domnilor (tanaaa! se aud tobe în surdină), să intre în scenă URIAȘII:

1. Căderea uriașilor de Ken Follett

Primul volum din Trilogia Secolului are nici mai mult, nici mai puțin de 928 de pagini, o epopee uriașă, nu doar la propriu, despre viețile unor familii în timpul Primului Război Mondial, a revoluției bolșevice și a luptei femeilor pentru obținerea dreptului de vot (grea luptă, și cum îi dăm cu piciorul azi).

2. Iarna lumii de Ken Follett

Al doilea volum al Trilogiei Secolului are 832 de pagini și acoperă evenimente zbuciumate ale vremurilor, al Doilea Război Mondial, Pearl Harbour, Hiroshima, Războiul Civil din Spania, începutul războiului rece.

3. Capătul veșniciei de Ken Follett

928 de pagini despre o epocă a unor mari frământări sociale, politice și economice (deceniile 6-8 ale secolului al XX-lea), în vâltoarea asasinatelor și a mișcărilor politice, din Vietnam până la Zidul Berlinului, de la criza rachetelor din Cuba până la revoluție și rock.

4. Stâlpii Pământului de Ken Follett

Primul volum din trilogia Kingsbridge este o epopee istorică enormă (1056 de pagini), care urmărește construirea unei catedrale grandioase, în Anglia secolului al XII-lea, personajul principal fiind chiar catedrala din Kingsbridge, în jurul căreia se desfășoară întreaga acțiune.

5. O lume fără sfârșit de Ken Follett 

1088 de pagini care au făcut din al doilea volum al trilogiei Kingsbridge (la două secole după acțiunea din Stâlpii Pământului) un roman care mi-a părut fără sfârșit, bun, dar exagerat de lung.

6. Coloana de foc de Ken Follett

Ken Follett pare să-și fi revenit la forma cea mai bună și a scris ceea ce aș numi o adevărată capodoperă a romanului istoric (768 de pagini), care acoperă o perioadă importantă din istoria Angliei (1558-1620), marcată de profunde conflicte, în special religioase, cea mai mare parte fiind dedicată domniei unuia dintre cei mai importanți monarhi englezi, regina Elisabeta I.

7. Puterea sabiei de Wilbur Smith

O carte de buzunar (ce glumă bună a editurii :)) de 896 de pagini, al cincilea volum din saga familiei Courtney, este o aventură palpintantă (ca toată saga, de altfel), care își poartă cititorii de pe câmpurile aurifere din Africa de Sud, până la olimpiada de la Berlin din timpul lui Hitler și până în Abisinia, într-un crâncen război.

8. Furia de Wilbur Smith

Al șaselea volum din saga Courtney nu s-a lăsat la volumul precedent (857 de pagini) este o incursiune în istoria Africii de Sud, într-o perioadă când țara era sfâșiată de conflictele dintre englezi și afrikaanderi, dintre albi si negri, iar rivalitatea dintre doi frați vitregi pare să ia proporții uriașe.

9. Păsări de pradă de Wilbur Smith

Altă carte de buzunar de peste 800 de pagini, 832 mai exact (ți-ar trebui buzunare uriașe pentru cărțile astea :)), al nouălea volum din saga Courtney întoarce brusc cititorul înapoi în timp, până în anul 1667, la strămoșii personajelor din volumele precedente (o întoarcere cam ciudată, aș zice, întrerupând brusc șirul acțiunii).

10. Musonul de Wilbur Smith

Al zecelea volum din uriașa serie Courtney (825 de pagini) continuă epopeea Courtney, începută de Wilbur Smith cu volumul Festinul leilor.

Zece cărți uriașe, doi autori, două trilogii și o serie căreia nu i se vede capătul (mai ales că editura face pauze considerabile între volume). Cam despre asta a fost vorba la ediția de azi #JoiaCuCărți.

Cum arată lista ta de cărți uriașe? Aștept link-ul articolului sau, pur și simplu, lista de cărți în secțiunea de comentarii.

#JoiaCuCărți

3 gânduri despre „10 cărți uriașe

  1. Lista mea de cărți uriașe cuprinde volumele din seria Outlander, de Diana Gabaldon, Călărețul de aramă, de Paullina Simmons, cărțile din seria Lupta mea, de Karl Ove Knausgard, care mă așteaptă să le citesc.
    Din cărțile uriașe citite, mi-au plăcut mult Sticletele, de Donna Tartt, Magicianul, de John Fowles și mai ales Labirintul spiritelor, de Carlos Ruiz Zafon.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.