O vacanță de vedetă

Cum ar fi dac-aș fi? Asta mă întrebam în timp ce ferry-boat-ul mă ducea de pe insula Thassos, unde-mi petrecusem vacanța, la Keramoti, pe continent. Mai exact cum ar fi vacanța mea dac-aș fi o vedetă? Și nu o vedetă de carton, cum se poartă pe la noi, ci una de-aia adevărată, ditamai vedeta internațională. Oprah Winfrey, de exemplu aș vrea să fiu. Unde aș merge eu în vacanță, dacă aș vrea să scap de toți fanii și poate chiar și de toți prietenii, pentru câteva zile?

Caraibe, Marbella, Santa Lucia și alte locuri de fițe ar ieși din discuție, nu neapărat fiindcă le-am văzut deja de prea multe ori, ci mai ales fiindcă colcăie (știu că nu prea e un cuvânt demn de o vedetă, dar e foarte sugestiv) de fițe de care n-aș avea niciun chef, și de paparazzi, care abia așteaptă să te surprindă într-o ipostază mai…altfel, că pac! cu poza la gazetă.

Așa că, dacă aș fi o vedetă în căutarea unei vacanțe liniștite, departe de lumea dezlănțuită, aș alege insula Thassos. Are multe de oferit: o mare cu nuanțe incredibile de smarald (nu degeaba i se spune insula de smarald), peisaje care-ți taie respirația (la propriu, dacă alegi să le privești din vârful muntelui), sate pitorești, marmură albă ca zăpada, miere, vin, ulei de măsline, dulceață de smochine și alte delicii culinare de neratat.

thassos

Aș merge în Thassos cu mașina, pentru că doar așa poți ajunge pe insulă. Bine, mai există și varianta cu autocarul, dar unde să te ascunzi de ochii curioșilor într-un autocar? În plus, cu mașina pot să fac drumul în ritmul meu, să ascult muzica preferată, să admir peisajul și să mă opresc unde aș avea chef. În timpul traversării cu ferry-boat-ul din Grecia continentală pe insulă, toți sunt ocupați să hrănească pescărușii și să facă poze, așa că n-aș fi în pericol să mă descopere careva.

ferry-boat-thassos

În oferta de vacanțe Christian Tour am găsit un hotel boutique perfect pentru vacanța mea. Are un aspect plăcut, vesel, viu colorat. Aș opta pentru varianta cu mic dejun, pentru că e păcat să te limitezi la oferta unui singur hotel, fie el și unul foarte bine…garnisit. Bucătăria tassiană are atâtea de oferit, iar oferta tavernelor atât de tentantă, încât nici nu știi ce să alegi.

Limenas-Thassos

Hotelul este dotat cu două piscine, una cu zonă de jacuzzi și alta care cu secrete care abia așteaptă să fie descoperite. Și cum eu ador misterele, abia aștept să văd ce ascunde piscina secretoasă :). Și să mă ascund de razele soarelui și de ochii curioșilor după perdelele unui baldachin, cu un cocktail răcoritor și o carte bună (poate fi chiar un roman mystery).

Cum îmi plac vacanțele active, cred că n-aș lenevi pe marginea piscinei șapte zile, ci aș alege să explorez insula, sunt atâtea lucruri interesante de descoperit. Aș merge la Theologos, un sat tradițional unde timpul parcă a stat în loc, aș face lungi plimbări pe străduțele necirculate și apoi aș găsi apoi un loc liniștit pentru un picnic solitar. N-aș pleca din Theologos înainte să mă bucur de o seară grecească la taverna Yatrou, cu mâncare delicioasă, muzică tradițională și multă bună dispoziție.

Thassos-Greece

 Ar mai fi și Panagia, un alt sat pitoresc, pe străduțele căruia m-aș putea plimba ore în șir. Aș face un lung popas la umbra platanilor cu scorburi în formă de inimă și mi-aș astâmpăra setea la cele trei izvoare despre care se spune că au puteri magice.

Panaghia-Thassos

Și aș mai da o raită prin zona comercială din Limenas, capitala insulei, au acolo niște bijuterii pe care trebuie neapărat să le am :). Atât de multe de făcut și atât de puțin timp.

Noroc că traversarea cu Ferry nu durează decât 45 de minute că altfel cine știe ce mai visam :). N-am mai avut timp de visat cu ochii deschiși, am fost prea ocupată cu îmbarcarea în autocar, că așa călătorește o nevedetă :).

Un gând despre „O vacanță de vedetă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.