Cartea lunii martie 2018

Martie 2018-min

La fel ca februarie, nici luna martie nu a fost prea grozavă din punct de vedere al cărților citite. Mai întâi s-a abătut iarna peste noi, tocmai când credeam că am scăpat de vremea rea și mă gândeam să scot de la naftalină (vorba vine :)) garderoba de primăvară. Apoi a fost concursul Spring SuperBlog, foarte solicitant și devorator de timp și energie. Și, cel mai important eveniment din martie, la sfârșit de lună, a venit pe lume nepoțica mea, Mara, ca o rază de soare în viața noastră.

Revenind la cărți, am (re)citit Agatha Christie și îmi propun s-o fac și în continuare, plus alte trei cărți rezonabile (dacă poți numi o carte în felul ăsta :)):

1. Războiul ciocolatei de Robert Cormier

O carte despre conflictele dintr-un liceu catolic pentru băieți, o poveste cu personaje exclusiv masculine, cu totul diferită de ceea ce te-ai putea aștepta de la o carte care are în titlu cuvântul ciocolată. O carte care m-a amuzat, dar, la final, m-a întristat profund.

razboiul-ciocolatei

2. Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd de Agatha Christie

O carte în care naratorul s-a dovedit a fi un mare ticălos, deși părea un personaj teribil de plictisitor. De unde se vede că aparențele înșeală uneori. O carte cu o galerie de personaje interesante, descrise cu multe detalii, at\t din punct de vedere fizic cât și al personalității. O carte care arată ce fin observator psihologic a fost Agatha Christie.

cine-l-a-ucis-pe-roger-ackroyd

3. O crimă anunțată de Agatha Christie

O carte cu o intrigă captivantă, o presupusă farsă care se transformă într-o crimă reală, personaje care nu sunt ce par a fi, o anumită doză de malițiozitate, una peste alta, o capodoperă a genului mystery.

o-crima-anuntata

4. Eleganța de Kathleen Tessaro

Un roman cu o copertă frumoasă, dar care m-a făcut să mă aștept la o carte romantică, cu acțiunea în primele decenii ale secolului al XX-lea. M-am înșelat în amândouă privințele, nici nu e (prea) romantică și nici nu e perioada aceea. Are un concept interesant, e ca un fel de dicționar al eleganței feminine, cu 26 de capitole ordonate alfabetic după titlu (în limba engleză, începând cu accesorii și terminând cu zips (fermoare).

eleganta

5. Viața secretă a marilor scriitori de Robert Schnakenberg

O carte cu o prezentare grafică interesantă, cu titluri și subtitluri inspirate și cu o mulțime de informații despre secretele din viața marilor scriitori, de la Shakespeare la Byron, sau de la Lady Agatha până la Mark Twain. Unele dintre secrete s-ar putea să fie niște exagerări, dar e, cu siguranță, o carte savuroasă, care merită citită pe-ndelete.

viata-secreta-a-marilor-scriitori

6. Poirot – cazuri rezolvate de Agatha Christie

O colecție de 13 povestiri, tot atâtea cazuri rezolvate de Hercule Poirot, micul detectiv belgian al Agathei Christie. Interesante, dar îmi plac mai mult romanele, acolo nu se termină totul atât de repede, aproape imediat după ce abia începuse acțiunea. Preferata mea: Cutia cu bomboane de ciocolată.

poirot-cazuri-rezolvate

Din această listă, nu prea grozavă de cărți, e drept, am ales totuși cartea lunii martie:

O crimă anunțată de Agatha Christie

Ai citit-o? Pentru tine care a fost cartea lunii martie?

5 gânduri despre „Cartea lunii martie 2018

  1. O, da, ”O crimă anunțată” chiar e una din cele mai bune cărți ale Agathei 🙂 Chiar dacă nu mă dau în vânt după Miss Marple, de data asta am adorat-o. Cred că totuși m-a impresionat mai mult Roger Ackroyd, îmi era simpatic omul 🙂 ”Cazuri rezolvate” în varianta pe care o am eu se numește ”Primele cazuri ale lui Poirot”. Nu mai știu în care carte, Poirot îi spune lui Hastings că singurul caz în care a dat greș a fost cel cu cutia de bomboane și îl roagă ca, atunci când devine prea îngâmfat, să-i spună doar atât: ”bomboane de ciocolată”, și se supără când Hastings îi spune cuvintele magice câteva minute mai târziu 😀 De atunci mă bufnește râsul de fiecare dată când mănânc bomboane de ciocolată.
    P.S. Să vă trăiască nepoțica 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.