5 sfaturi pentru o cititoare cu FARMEC la +50

Dacă te trezeşti dimineaţa şi constaţi că iar „ai dormit cu riduri”, ar trebui să iei asta ca pe un semn că n-ai cum să te mai califici la naţionala de tineret, oricât de „din spate liceu” ai arăta. Nici la naţionala de senioare nu ai loc deocamdată, plantaţia are mare nevoie de muncitori vrednici, iar pensia e…hăt, dincolo de Un pod prea îndepărtat. Şi din ce în ce mai îndepărtat, pe măsură ce trece timpul, pe câte se pare.

Asta nu înseamnă deloc că trebuie să neglijezi felul în care arăţi, ba dimpotrivă trebuie să-ţi acorzi mai multă atenţie şi să-i dai o mână de ajutor Mamei Natură. La urma urmei, nu e nimic rău să-ţi doreşti o Tinereţe fără bătrâneţe, cu condiţia să nu te crezi chiar Albă-ca-Zăpada, că s-ar putea ca cei şapte pitici s-o ia la fugă mâncând pământul.

Şi fiindcă azi-dimineaţă am numărat până la trei (riduri pe frunte) când m-am uitat în oglindă, am întrebat repede oamenii care se pricep – ce noroc cu nenea Google! – şi am primit câteva sfaturi, zic eu foarte utile.

1. O alimentaţie sănătoasă

Asigură-te că ai o alimentaţie echilibrată, bogată în calciu (produse lactate, legume verzi sau apă minerală specifică). Şi nu uita să te hidratezi corespunzător, pielea ta nu mai are elasticitatea de până acum. N-ar strica să limitezi consumul de cafea şi alcool.

Iar dacă ţi-e Poftă de ciocolată, nu trebuie să dai fuga să cauţi un cui unde s-o atârni. Consumată în cantităţi moderate, cică eliberează hormonii fericirii şi, cu siguranţă, avem mare nevoie de asta.

2. Fă mişcare în fiecare zi

Mişcarea are efecte benefice asupra tonusului şi sănătăţii tale. Nu zice nimeni că trebuie să fugi până Dincolo de Nil, dar 30 de minute de mers pe jos zilnic sau exerciţii fizice uşoare (gimnastică sau dans) fac bine articulaţiilor, musculaturii, sistemului cardio-vascular şi celui respirator.

3. Păstrează-ţi pielea tânără

Respectă regulile fundamentale de igienă pentru ten, mai riguros decât o făceai până acum, fiindcă pielea femeilor de +50 suferă din cauza carenţei de estrogen. Nu uita cei trei paşi obligatorii: demachiere, tonifiere, hidratare.

Alege întotdeauna produse cosmetice cu  ingrediente active de ultimă generație: acid hialuronic, pudră de diamant, Vitamina E, ca să fii sigură că-ţi aduc beneficii certificate: hidratare, protecție, rezistență îndelungată, matifiere. Vremea experienţelor pe tenul tău a cam trecut.

4. Mai mult decât culoare

Au cam trecut vremurile în care (aproape) orice culoare adăugai pe faţă îţi venea bine. La vârsta noastră, prea multă culoare ar putea da impresia că vrei să joci în Măştile fricii.

Şi ce e de făcut? Simplu, foloseşte produse de cosmetică decorativă de calitate. Şi dacă tot e anul centenar, ce părere ai de noua gamă de machiaj Gerovital Beauty? Are produse pentru fiecare etapă a unui machiaj complet, pentru ochi, buze şi obraji, într-o varietate de nuanţe şi texturi, capabile să satisfacă orice gust.  

5. Învaţă ceva nou în fiecare zi

Înscrie-te la cursuri de gătit, mergi în excursii tematice, sau, de ce nu, ia nişte Lecţii de franceză. Nu se ştie când se iveşte ocazia să vizitezi Parisul.

Poţi chiar urmezi un curs de machiaj, nu strică să afli cum să aplici regula „mai puţin înseamnă mai mult”, fie că foloseşti iluminatorul, mascara, creionul dermatograf sau pudra pentru sprâncene.

 

Aşa că, dacă te gândeai cumva că vremea ta a trecut şi că e timpul s-o ştergi undeva Departe de lumea dezlănţuită, unde nu-i pasă nimănui cum arăţi, ai face bine să te răzgândeşti. Ce e mai frumos abia acum urmează!

Articol scris pentru proba 10 Spring SuperBlog

5 gânduri despre „5 sfaturi pentru o cititoare cu FARMEC la +50

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.