10 autori foarte populari pe care nu i-am citit încă

10 autori pe care nu i-am citit încă

Unii cititori aleg cărțile pe care le citesc (și) în funcție de popularitatea autorilor lor. E de înțeles, până la urmă, ca, dacă tot te „ciocnești” de ei și de cărțile lor peste tot pe unde te-nvârți, să-ți dorești să le citești. Pentru mine n-a fost niciodată un criteriu popularitatea scriitorului. Sigur că s-a întâmplat să fiu curioasă în legătură cu un autor sau altul despre care se vorbește sau se scrie mult, dar probabil curiozitatea nu m-a înghiontit suficient de tare ca să nu las să treacă o perioadă de timp până să mă apuc de cărțile respective.

Uite cum arată lista mea de autori care se bucură de mare popularitate, dar pe care nu i-am citit (încă).

1. Mircea Cărtărescu – n-am o explicație pentru lipsa mea de interes pentru veșnicul candidat la premii literare, nu mi-a stârnit curiozitatea nici măcar acum, când înțeleg că a primit totuși un premiu. Mi se pare că e cumva overrated. 

2. Jojo Moyes – cum mă tot învârt prin blogosfera mai mult sau mai puțin literară, dau mereu de cărțile ei. Unii o laudă, alții nu prea, dar n-am găsit nicăieri imboldul necesar să pun mâna pe una dintre cărți și s-o citesc.

3. Steve Berry – față de ceilalți doi pomeniți mai sus, pe Steve Berry chiar vreau să-l citesc. Am și cumpărat două cărți, care-și așteaptă rândul la citit cam de multă vreme.

4. Coleen Hoover – mi-a stârnit interesul, dar încă n-am pus mâna pe nicio carte de-a ei. Oare cu care ar trebui să încep?

5. Amanda Quick – pare să scrie pe gustul meu, probabil că îi va veni rândul, la un moment dat. Poate în vacanța viitoare.

6. Nicholas Sparks – este un autor numai bun de evitat :). Am tot citit despre cărțile lui, par OK, dar nu suficient de atractive încât să mă facă să mă și apuc de una.

7. Ismail Kadare – e un scriitor cu foarte bune referințe, e recomandat de prieteni în al căror gust literar am deplină încredere. Cu toate astea, se pare că nu m-a ispitit suficient de tare încă.

8. Orhan Pamuk – e și el prin biblioteca mea, cu Muzeul Inocenței și cu Istanbul, stă cuminte la rând, cum stăteam pe vremuri la coadă la lapte, de la patru dimineața :). Chiar nu-mi dau seama cum se face că se tot bagă alții în fața lui.

9. Haruki Murakami – e un scriitor despre care nu știu ce să spun. Habar n-am dacă vreau să-i citesc cărțile sau nu. Dacă găsești pe undeva vreun argument, pro sau contra, sunt curioasă să-l aud (sau să-l citesc).

10. Elena Ferrante – cu Tetralogia ei napolitană e, cu siguranță, o scriitoare pe care vreau s-o citesc. Cândva.

Cum arată lista ta de autori foarte populari pe care nu i-ai citit încă? Lasă link-ul articolului în secțiunea de comentarii sau, dacă nu ai blog, scrie direct titlurile în comentarii. Abia aștept să citesc :).

#JoiaCuCărți

Publicitate

28 de gânduri despre „10 autori foarte populari pe care nu i-am citit încă

    1. Am citit Orhan Pamuk – Zapada, nu m-a impresionat foarte mult. Desi el scrie bine, „sensibilitatea” turceasca ma trimite la limita patologicului. Iar Murakami imi place mult cum scrie. Iau cartea in mana si nu-i mai dau drumul. Totusi la final imi lasa un gust cam fad.

      Apreciat de 2 persoane

  1. Eu am citit „De ce iubim femeile” acum multi ani, dar atat de Cartarescu. De la Jojo Moyes am citit „Fata pe care ai lasat-o in urma”, care mi-a placut. De Amanda Quick am citit cateva zeci de carti, probabil, dintre unele chiar recitite, iar primul volum din tetralogia napoletana de Ferrante mi-a placut foarte tare. Sunt si eu curioasa in privinta lui Murakami.

    Apreciat de 1 persoană

      1. Atat ceilalti pe care nu i-am mentionat din lista, cat si multi altii. Poate voi face si eu un articol similar, daca imi permiti sa „fur” ideea. Creditul acordat, se intelege!

        Apreciază

  2. Am citit Cărtărescu și mi-a plăcut, cu toate că nu pot spune că freamăt de nerăbdare. Solenoidul stă pe noptieră, dar nu strigă, încă. Elena Ferrante stă și ea, „stivuită”, dar tot așa, nu există cârligul. Am mai pățit și cu alte titluri pe care le-am tot amâna ori s-au amânat. De Coleen Hoover și Steve Berry nici nu am auzit, și nu știu dacă e rușinos acest lucru. La o căutare, am văzut că sunt extrem de populari însă la mine nu au ajuns. Dar am citit alți autori, unii dintre ei mergându-mi la suflet. Cam așa stă situația.

    Apreciat de 1 persoană

  3. În ceea ce privește relația mea cu Ismail Kadare a fost dragoste de la prima propoziție, după cum am mai spus. De Pamuk am citit doar Istanbul – mi-a plăcut, dar mi s-a părut o lectură greoaie. Însă cu siguranță voi mai încerca ceva scris de el. De Murakami am citit ceva prin primul an de facultate. Nici nu mai știu ce. Nici nu mi-a plăcut, nici nu mi-a displăcut. Pe Elena Ferrante îmi doresc și eu să o citesc. De Cărtărescu am citit doar De ce iubim femeile. Nu mi-a produs nicio impresie memorabilă. Nu îl pot citi din alte considerente :). În rest, nu i-am citit pe restul enumerați de tine și nici nu cred că o voi face. În plus, ca să îți răspund și la întrebare, nu l-am citit pe Dan Brown, deși, într-o vacanță, cred că s-ar putea să încerc ceva scris de el. Nu am citit nimic de Cecelia Ahern și nici de Igor Bergler și nici nu cred că o voi face. Ah, nici Irina Binder nu cred că voi citi vreodată. Pur și simplu nu sunt pe gustul meu. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Pamuk este de ceva vreme și în lista mea, Moyes, în ciuda popularității, nu mă atrage deloc iar Elena Ferrante îmi face cu ochiul de o perioadă și tocmai ce am achiziționat Amica mea genială. Aș mai include în listă si cărțile Orianei Fallaci, Charles Bukowski și Jo Nesbo

    Apreciat de 1 persoană

  5. Haruki Murakami are un stil mai ciudat, care mie însă îmi place, titlurile mele preferate fiind În căutarea oii fantastice și Dans dans dans, ambele fac parte din aceeași serie. De Jojo Moyes cel mai mult mi-a plăcut Fata pe care ai lăsat-o în urmă, dar în general nu m-au dat pe spate cărțile ei, le-aș încadra la „ceva ușor, de relaxare”, dar și așa sunt cam telenovelistice poveștile.
    Pe ceilalți autori nici eu nu i-am citit încă, iar ca să mai completez cu doi lista, primii care-mi vin în minte sunt Kate Morton și Care Santos.

    Apreciat de 1 persoană

  6. De Cărtărescu am citit Travesti, Gemenii si Rem, mi-au placut mult de tot, în adolescență. N-am putut citi nici Nostalgia si nici Levantul.
    Cărțile lui Jojo Moyes sunt plăcute și ușoare, de weekend, daca vreti.
    Elena Ferrante te poartă prin multe stări, ea descrie se multe ori neputința, disperarea, nebunia.
    Pamuk mi-a plăcut nesperat de mult, am citit o Ciudatenie a minții mele cu mare placere, am reusit sa vad Istanbulul prin ochii vânzătorului ambulant de braga.
    Nicholas Sparks n am citit dar nu ma tentează.
    Murakami n-am putut, greoi penteu mine, greu de urmărit și multă filozofie
    Pe restul poate ii voi incerca in curând 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.