Cum m-a ajutat un magazin online să visez la o insulă tropicală

Cum ar fi ca atunci când mă trezesc dimineața să dau cu ochii de o mare de turcoaz, iar cafeaua să mă aștepte pe marginea piscinei? Cum ar fi ca din telefon să-mi zâmbească vreo 30 de grade, care să știe clar ce sunt și să nu-și ia lumea-n cap spre 40? Și cum ar fi ca așa să înceapă nu o zi de vacanță, ci una de lucru? Asta visez încă de când eram mică și vroiam să mă fac vânzătoare de înghețată pe plajă (cafeaua a apărut în visul meu ceva mai târziu, e adevărat :)). Unii visau să se facă doctori, alții pompieri, fotbaliști, cântăreți, farmaciști sau ce mai era la modă pe vremea aia. Eu o țineam langa că vreau să fiu vânzătoare de înghețată pe o plajă tropicală. Și uite că azi e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România ar putea face ca visul meu să devină realitate.

traduceri

Păi și ce-are vânzătorul de înghețată cu magazinul de traduceri? Baba și  mitraliera, probabil că te gândești. Dacă te-ai fript vreodată cu ciorba, sufli și-n iaurt, zice o vorbă din popor. Și dacă ai avut vreodată nevoie de traduceri de documente personale, te gândești de două ori până să aplici la un job din străinătate. Eu m-am fript, în urmă cu câțiva ani, cu diploma fetei mele, eliberată de universitatea americană cu nume de pastă de dinți, de care avea nevoie ca să înscrie la un master în Marea Britanie. Mare chestie, m-am gândit la început, până mi-am dat seama că era, într-adevăr, o întreprindere foarte complicată o traducere de acte de studii. Mai ales dacă traducerea trebuie făcută din latina americană în româna neaoșă și apoi în engleza britanică. Nu vrei să știi câte telefoane am dat și câte drumuri am făcut ca să găsim un traducător din latină! Ca să nu mai pomenesc de orele de căutare pe Internet a informațiilor de care aveam nevoie. L-am zăpăcit de tot la cap pe nenea Google, am dat căutare și după traduceri juridice, doar, doar om găsi traducătorul din latină, că dacă nici juriștii nu sunt vorbitori de latină, cine să mai fie?

Așa că m-am cam lecuit de căutat traducători și m-am gândit să stau în banca mea de la școală și să las altora plaja tropicală. Până când am dat de platforma de traduceri e-trad și mi-am făcut curaj să aplic la trimit un e-mail la angajatorii de vânzători de înghețată în insule tropicale. Și azi am primit și răspuns: cică să le trimit în trei zile toate actele traduse și apoi pot să-mi iau zborul spre slujba la care visez din copilărie. Un sfert de secol, simt că-nnebunesc, vorba lui Bănică jr. Hmm, niciodată n-am fost prietenă cu aritmetica :).

Recunosc că mi-a fost puțin groază să deschid atașamentul cu actele necesare, fiindcă îmi imaginam o listă interminabilă, soră cu listele de documente pe care mi le cere școala cel puțin o dată pe an. Ți le pot recita și noaptea trezită din somn: certificat de naștere, carte de identitate, diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a facultății, adeverință medicală, diplomă de absolvire masterat, foaie matricolă, certificat de căsătorie, dovada numărului de la pantofi. Ăăă, nu, asta cu numărul de la pantofi nu mi-au cerut încă, dar niciodată nu e prea târziu.

Restul operațiunilor a fost floare la ureche: am comandat pe telefon traducerea dorită  (și asta mi-a luat mai puțin de 4 minute!), apoi am făcut plata tot de pe telefon.  Piece of cake ar zice traducătorii. Oare de ce la englezi o fi pe bază de prăjituri, nu de flori ca la noi?

Până să vină documentele traduse, s-a făcut dimineață. Din telefon se zgâiau la mine 0 grade, care nici ele nu se simțeau prea bine, se credeau minus 6 :). M-am uitat spre geam și nici vorbă de turcoaz sau verde, totul era alb. În ritmul ăsta, în curând,iarna trebuie să înlocuiesc ouăle de Paște cu bradul de Crăciun. Și Primăvara simfonică cu colinde.

Visul meu despre înghețată și insula tropicală a fost doar un pretext pentru proba 9 de la Spring SuperBlog. Dar magazinul online de traduceri nu e vis, ci o realitate de care cred că e bine să afli. Nu se știe niciodată când ai nevoie să traduci o diplomă din latină (ce ți-e și cu americanii ăștia, nu-i mai încape limba lor!).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.