Cu furculița literară prin lume – Anglia rurală (1)

Furculița literară a pornit într-o călătorie prin lume. Ea vrea să descopere obiceiurile culinare ale locuitorilor ei, astăzi și în alte vremuri. În călătoria ei, are parteneri de nădejde: scriitori, mai mult sau mai puțin celebri, care ne spun povestea bucătăriilor lumii.

Astăzi, furculița literară a fost invitată la cină într-un conac din Anglia rurală. Nu singură, ci împreună cu Andre, un fotograf profesionist, invitat de Lordul Langley să fotografieze tapiseriile din conac. Ne povestește totul cu mult umor, Peter Mayle în cartea sa În căutarea lui Cezanne.


În căutarea lui Cezanne de Peter Mayle

in-cautarea-lui-cezanne

Lordul Langley își flutură lingura spre un mic degetar de cauciuc care plutea la suprafața spei din farfuria lui…

Andre se aplecă peste supa, căutând și alte obiecte pierdute în adâncimile lichidului vâscos. Oricum, spre surprinderea lui, o găsi bună, dreasă mărinimos cu sherry, caldă și calmantă.

După ce a fost clarificat misterul degetarului din supă – îl purta bucătăreasa pe degetul la care s-a ars și îl pierduse – a urmat…

.. felul principal, o carcasă carbonizată într-o mare de cartofi prăjiți și varză de Bruxelles…

Atacă violent carcasa cu furculița sa, dar armura de piele înnegrită rezistă dinților metalici și găina alunecă de pe farfurie, ajungând în mijlocul mesei și împrăștiind în jur verzele și cartofii.

Langley îi urmări alarmat progresul

– Dumnezeule, chestia asta nu e moartă!

După ce majordomul a recuperat carnea și legumele de pe unde le împrăștiase stăpânul (din fericire, doar pe masă :)), lordul a încercat din nou să tranșeze carnea și, în cele din urmă, a reușit.

Lui Andre îi era greu să decidă ce era mai tare, varza sau pasărea, dar ceilalți mâncau cu pofta binevoitoare a oamenilor de la țară și chiar cu o vizibilă plăcere, cerând și o a doua porție.

Ostilitățile s-au încheiat cu „un clondir cu vin de Porto și cu resturile unei bucăți mari de brânză Stilton.” Plus o ceașcă de cafea călduță în salon.

Cred că Peter Mayle a fost puțin cam răutăcios, nu găsești? Dar îl iertăm, fiindcă a povestit totul cu mult umor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.