Întrebarea zilei #12

Cât crezi că trebuie să plătești pentru două nopți de cazare la Sighișoara?

De ceva vreme îmi tot propun să merg la Festivalul Medieval de la Sighișoara, dar, de fiecare dată, m-am trezit prea târziu, nu păreau să mai fie camere disponibile.

Ca să nu se mai întâmple și anul acesta (parcă aș fi domnul Goe :)), mi-am zis să mă pregătesc din timp. Am dat un search pe bookingpunctcom și uite ce-am găsit:

booking-sighisoara

Poftiiim??? Giiizzz! Scuzați, dar chiar n-am putut să mă abțin. Două nopți de cazare în Sighișoara unamienouăsuteșiceva? Da’ ce-ți fac, frate, de banii ăștia? De arătat arată bine, nimic de zis, și văd că are aprecieri la superlativ din partea turiștilor, dar orișicât…

Zic unii că e festival în zilele alea, de-aia cresc prețurile, mă rog tarifele, că vorbim de servicii. Cu mai puțin de jumătate din bani, însă, poți sta la Hilton Sighișoara, fix în aceeași perioadă. Măcar știi sigur la să te aștepți și, în plus, una e să dai check-in pe Social Media la Hilton și alta la casa vieții. Pentru că, să fim realiști, în tarifele (unele) exorbitante se regăsește o parte consistentă care reflectă imaginea și marca hotelului. După modelul: dai un ban, dar stai în față. Ce farmec are însă dacă nu te poți lăuda cu asta? Or la o pensiune își poate imagina cineva că ai paradit așa o sumă? Na, că folosesc și eu o expresie la modă :)). Mai degrabă dai un ban, da’ nu-l mai ai.

Între timp în Paris… Nu că aș vrea să merg chiar acum la Paris, dar am zis să verific. La prima căutare hotel paris booking, am dat de oferta asta:

booking-paris

 

Îmi aduc aminte că, în urmă cu vreo trei ani, am mai avut o tentativă să vizitez România pitorească, dar m-au oprit tarifele la cazare, scrise tot cu patru cifre. Probabil că sunt prea săracă să fac turism în România.

3 gânduri despre „Întrebarea zilei #12

  1. In perioada Festivalului e normal sa creasca preturile. Sunt foarte multi turisti straini atunci. 🙂 Dar e la fel de pitoreasca Sighisoara si cand nu e niciun festival, cativa heralzi in costume tot sunt si nu e inghesuiala peste tot, chiar poti vedea muzeul torturii sau sa intelegi romantismul cimitirului din varf de deal. Cand e atata lume, se pierde mult din burg in sine, chiar daca sunt in schimb scenete, concerte si totu-i mai animat. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    1. Festival-nefestival, ăsta nu-i deloc un tarif normal, nici măcar pentru turiștii străini. In rest, ai dreptate, Sighișoara are farmecul ei, chiar în perioade mai liniștite. Dar aveam eu așa un chef să văd festivalul. Cred că mi-a trecut :).

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.