3 cărți de citit în luna iubirii – plus giveaway

Cum februarie e luna dedicată iubirii, nu puteam să ratez momentul și să nu-ți recomand 3 cărți bune despre iubire.

cărți-iubire

1. Povești de dragoste la prima vedere

„Cinci povești de dragoste la prima vedere. In prima veți simti parfum de crini regali. In cea de-a doua un puternic miros de terebentina. A treia aduce cu sine adieri de aripi nevăzute. A patra ceva „ascuns, cum numai marea” poate să nască. A cincea poveste aduce o mare de acoperișuri și o miză.
Când Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu și Ioana Pârvulescu sunt autorii poveștilor, nu-i exclus să faceți un coup de foudre pentru carte. Bucurați-vă în tihnă de ea. Face parte dintre acele lucruri rare, care dacă n-ar exista ar trebui inventate.” (©humanitas.ro)

povești-dragoste

2. Povestea iubirii de Nicole Krauss

„”Când m-am născut, mama mi-a dat numele după o fată dintr-o carte pe care i-o dăruise tatăl meu, o carte care se chema Istoria iubirii.” Alma Singer are paisprezece ani, trăiește în New York și încearcă să găsească un antidot pentru singurătate. Crezând că-l va afla într-un roman pe care mama ei îl traduce cu frenezie, adolescenta pornește în căutatea autorului misterios. In același New York își duce zilele Leo Gursky, un bătrân singur și atât de invizibil în anonimatul său, încât începe să se îndoiască de propria-i existență. Bărbatul trăiește chinuit de amintirea iubirii pierdute care, cu șaizeci de ani în urmă, în Polonia, i-a inspirat cartea vieții lui, Istoria iubirii. Și, deși Leo nu știe încă, romanul pe care-l credea distrus a supraviețuit miraculos, și-a dobândit notorietatea sub numele altuia, a traversat oceanul, a străbătut timpul a schimbat destine și a ajuns în cele din urmă în mâinile Almei, fata numită astfel după eroina din carte.” (©humanitas.ro)

Istoria-iubirii

3. Jurnalul pierdut al lui Don Juan de Douglas Carlton Abrams

„In vreme ce Inchiziția își întinde umbra asupra unei Spanii care se închină la zeul aurului, Don Juan, un caballero pentru care viața nu merită trăită în absența iubirii pătimașe, sfidează moartea cu fiecare nouă aventură pe care o consemnează într-un jurnal secret. Bărbații îl consideră un demon, femeile, un înger venit să le elibereze din coliviile aurite ale unor căsnicii lipsite de pasiune. Povestea ne poartă pe urmele faimosului hidalgo pe străduțe dosnice, prin obscure taverne unde se adună briganzi și prostituate, prin budoarele de un lux decadent ale unor faimoase curtezane, în aburii grei de alcool și alcov. Duelurile, comploturile, jocurile de noroc, senzualitatea în ritm îndrăcit de sarabandă colorează tabloul unei lumi seducătoare și fascinante.” (©humanitas.ro)

Don Juan


Și cum februarie mai e și luna în care îndrăgostiții fac cadouri, m-am gândit că ar fi frumos din partea mea să dăruiesc și eu ceva unui îndrăgostit de carte (sau uneia :)). Îi las pe alții să dăruiască inimioare de pluș kitschoase, bombonele aducătoare de diabet, floricele mătăsoase, eu voi oferi una dintre cele 3 cărți recomandate (la alegere) unui cititor al blogului.

Ce trebuie să faci ca să o primești? Nu-ți cer să dai cu laicul, nici să împrăștii vestea pe toți pereții, nici să claxonezi după prieteni, ci doar să răspunzi la o întrebare:

De ce iubești cărțile? 

Ai timp să răspunzi până miercuri, 14 februarie 2018, de ziua Sf. Valentin. Și a îndrăgostiților, firește. Voi anunța câștigătorul printr-un update la această postare, vineri, 16 februarie 2018. Așadar, rămâi pe recepție :).

Precizare: Cartea va fi trimisă doar la o adresă din România.

UPDATE: Cel mai mult am rezonat cu ultimul răspuns, așadar, Ana Sylvi, aștept să alegi o carte dintre cele trei și să-mi trimiți un mesaj cu adresa ta :). Pentru că mi-a plăcut tare mult și primul răspuns, voi alege una dintre cele două cărți rămase și o voi trimte tocmai … la capătul curcubeului :). Aștept, așadar și această adresă :).

Publicitate

21 de gânduri despre „3 cărți de citit în luna iubirii – plus giveaway

 1. De ce iubesc eu cărţile? Nu ştiu dacă aş putea da un răspuns exact la această întrebare, sau,mai bine zis, un răspuns scurt şi cuprinzător. Le iubesc pentru mirosul lor de pădure care chiar de-i uscată mai poartă în ea foşnet şi susur; pentru lumile în care mă poartă, cu totul diferită faţă de cea cotidiană; pentru neliniştea şi nerăbdarea cu care mă fac să ajung la deznodământ, uneori dorindu-mi să fie fără de sfârşit şi pentru atât de multe alte bucurii, şi întrebări, şi răspunsuri, şi stârniri ale imaginaţiei, şi trăiri şi … 🙂 Or fi suficiente motive? Cine mai ştie?!?

  Apreciat de 1 persoană

 2. le iubesc pt ceea ce transmit….pt cum ma simt dupa fiecare pagina citita…pt ca datorita lor suntem nemuritori…..pt ca ma relaxeaza si ma fac sa visez….pt ca putem evada din prezent si calatorii in trecut sau viitor….pt ca ne fac liberi si fara preocupari….pt ca ne intoarcem la o copilarie fericita si evitam una trista…..putem fii mai multe persoane in una….etc

  Apreciat de 1 persoană

 3. Iubesc cartile din foarte multe motive, dar cred ca cel mai important e faptul ca ma imbogatesc: cultural, emotional, spiritual; ma ajuta sa ma deconectez cand am o zi grea, cand sunt trista sau obosita.
  Iar acum, de cand am copii, si le citesc lor, iubesc cartile pentru ca ma ajuta sa fiu din nou copil, sa traiesc emotii noi, sa gestionez situatii. Exista foarte multe carti de calitate pentru copii, ceea ce ma face sa sper ca tot mai multi dintre ei vor iubi cartile.

  Apreciat de 1 persoană

 4. De ce iubesc eu cărțile?!Nu mi-am pus niciodata aceasta întrebare si cu siguranță nu cred ca voi gasi un raspuns complet,dar o sa încerc. Iubesc cărțile pentru ca si ele ma Iubesc,pentru stare ce mi-o dau atunci când le citesc,pentru ca ma ajuta sa înteleg/ma înțeleg si sa descopăr lucruri noi si pentru ca nu îmi imaginez cu ar fi fără ele.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cum mi-am dat seama de asta? Cand sunt in metrou, jos pe scaun si citesc cartea, ma trezesc de multe ori ca ajung la capat de linie, cu toate ca nu acolo trebuie sa ajung. Este un motiv bun? :p

  Apreciat de 1 persoană

 6. Uite ca nu m-am gandit pana acum de ce iubesc cartile. Cand iubesc, acest „de ce” se pierde undeva, zboara in cercuri in jurul meu, greu de prins ca apa printre degete. Voi incerca insa un raspuns: le iubesc pentru atmosfera, pentru faptul ca fiecare carte este un portal spre un loc si un timp. Asadar, sunt unele portaluri prin care patrund de mai multe ori, alegand sa revizitez acele lumi. In cazul altor portaluri, sar inapoi aproape de cum intrat, nerezonand cu atmosfera lor. Oricum ar fi, sunt recunoscatoare pentru existenta lor, pentru miile de oportunitati pe care le ofera si multitudinea de invataturi si emotii pe care ni le daruiesc.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.