Cartea lunii ianuarie 2018

Cu ceva întârziere (cred că am devenit cam leneșă în ultimul timp sau poate eram deja și nu mi-am dat seama :)), m-am decis să aleg cartea preferată dintre cele citite în ianuarie.

cartea-lunii-ianuarie

Nu mă pot lăuda cu recoltă o prea bogată, în comparație cu alți cititori. Nu știu alții cum sunt, vorba lui Ion Creangă, dar eu atâta reușesc să citesc. Poate pentru că n-am o viteză prea mare, poate pentru că nu citesc cărțile în diagonală, obișnuiesc să mă bucur de fiecare rând (uneori chiar să recitesc pasaje) sau poate pentru că mă tot apuc de cărți gigantice și una e să citești o carte de 800-900 de pagini și alta să citești una de 100-200. Nu sunt însă în competiție cu nimeni, poate doar cu mine însămi, așa că asta am citit, asta îți arăt. Iar, la sfârșit, o să aleg și cartea lunii ianuarie.

Iată, în ordinea în care le-am citit, cărțile lunii ianuarie:

1. Origini de Dan Brown

Ultima dintre cărțile lui Dan Brown îl are ca protagonist tot pe profesorul Robert Langdon, care pleacă într-o aventură prin Spania, în căutarea răspunsului la două întrebări incitante. De unde venim? Încotro ne îndreptăm?

Dorința de a afla răspunsul la cele două întrebări, dar și de a dezlega misterul asasinării futurologului Edmond Kirsch la Muzeul Guggenheim din Bilbao, îl face pe Langdon să plece într-o călătorie plină de aventuri prin Spania. Nu singur, ci însoțit de Ambra Vidal, logodnica prințului moștenitor al Spaniei.

origini-dan-brown

2. Logodnica de Doina Ruști

Este o carte care m-a surprins puțin. Mâța Vinerii, prima carte de Doina Ruști pe care am citit-o, e cu totul alt gen, dar cred că tocmai talentul de a se reinventa îi poate face pe scriitori să fie mai interesanți.

Logodnica e povestea unei tinere moldovence și a unui (mai puțin tânăr) norvegian, relatată de fiecare dintre protagoniști. E ca și când doi oameni se uită la un deget, fiecare din altă parte, și vede ceva diferit. Așa e și cu povestea asta.

logodnica-doina-rusti

3. Cel care mă așteaptă de Parinoush Saniee

Asta a fost o carte interesantă, dar cam greu de citit, trebuie să recunosc. Este povestea unei femei iraniene, o poveste despre supraviețuire, trădare, dragoste, familii disfuncționale, abuz și sacrificiu. Din punct de vedere istoric, acoperă ultimii ani de domnie ai șahului Pahlavi, revoluția islamică și, apoi, regimul religios al lui Khomeini.

cel-care-ma-asteapta

4. Miezul nopții la Pera Palace de Charles King

Ceea ce eu credeam a fi un roman de spionaj, s-a dovedit, de fapt, o carte de non-ficțiune, foarte bine documentată și plină de informații interesante despre nașterea Istanbulului modern. Nu e o simplă înșiruire de fapte istorice, cum ai putea crede, e ca o poveste pentru pasionații de istorie și pentru cei care vor să afle câte ceva despre alte culturi. De citit o dată în viață.

miezul-noptii-la-pera-palace

 

4½. Am început Coloana de foc de Ken Follett

O carte uriașă, dar care se anunță interesantă. Mai multe despre ea, în Cartea lunii februarie.

Tip: Poți afla citi mai multe despre fiecare carte, dacă dai click pe imagini.

Și cartea lunii ianuarie e … Origini de Dan Brown. Nu e o surpriză, nu? A fost o călătorie agreabilă, instructivă (afli multe despre locurile în care ajunge profesorul Langdon) și care-ți pune în mișcare micile celule cenușii.

Și o întrebare: care a fost cartea ta preferată în ianuarie?

Publicitate

4 gânduri despre „Cartea lunii ianuarie 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.