Ce-am citit în 2017

Nu prea obișnuiesc să fac bilanțuri, în general, și cu atât mai puțin al cărților pe care le citesc. Nu fac nici planuri de lectură, fiindcă știu că oricum nu o să mă țin de ele. Sigur că am în cap un fel de listă (interminabilă) de cărți de citit, dar săraca suferă atât de des modificări, că nu știu ce ar rămâne de capul ei dacă ar fi s-o aștern pe hârtie.

Revenind la cărțile citite în 2017, Goodreads (noroc că s-a inventat,că altfel habar n-aveam) zice că au fost 62 la număr. E mult, e puțin, habar n-am. Cert e că am depășit cu două ceea ce mi-am propus la începutul anului.

Au fost cărți scrise de autori străini și români (da, marea surpriză a anului au fost pentru mine autorii români), clasici (mai puțini) și contemporani, cărți cu tematică diversă aș zice (se pare că m-au preocupat o grămadă de subiecte anul trecut).

Cărțile preferate în 2017

Am ezitat între mai multe titluri, mi-au plăcut aproape toate cărțile pe care le-am citit (timpul e scurt, așa că încerc să le aleg cu grijă) dar m-am oprit în cele din urmă la În țara norului alb, prima carte din trilogia scrisă de Sarah Lark. Dintre autorii români, cel mai mult mi-a plăcut (aici nu am ezitat nicio secundă) Hanul lui Manuc de Simona Antonescu.

Surprizele anului 2017

Anul trecut am descoperit doi autori, în sensul că le-am citit cărțile pentru prima dată, deși auzisem de ei mai demult: scriitoarea de origine chiliană Isabel Allende (Țara mea inventată) și românul E.O.Chirovici (Cartea oglinzilor). Doi autori și două elemente în comun: amândoi au plecat din țara în care s-au născut și amândoi au ales să scrie în limba engleză.

Dezamăgirea anului 2017

Dacă ar exita premiul „Zmeura de aur” pentru cărți, acesta ar merge. cu siguranță, la Jocul lui Westing. Pe cât demult mi-am dorit să citesc cartea asta, pe atât de tare m-a dezamăgit.

Pe unde am călătorit

N-aș putea spune că au fost puține locuri, dar cred că se putea mai bine. O să încerc să îmbunătățesc aspectul ăsta în 2018. Deci, pe unde m-au plimbat cărțile în 2017? România, Statele Unite ale Americii, Italia, Iran, Chile, Turcia, Afganistan, Marea Britanie (cred că pe-aici am zăbovit cel mai mult), Franța, Rusia, Noua Zeelandă, Egipt, Croația, Grecia, Cehia și am dat o fugă și până în Coreea de Sud.

Pe tine pe unde te-au plimbat paginile cărților în 2017?

6 gânduri despre „Ce-am citit în 2017

  1. „In tara norului alb” și celelalte două volume din trilogie le-am citit cu vreo 2-3 ani in urmă și mi-au plăcut foarte mult, trag nădejde să apară la Rao anul acesta o noua serie de Sarah Lark( parcă așa am văzut într-un catalog de-al lor prin toamnă).
    Interesantă și ideea cu călătoriile literare 😊 . La cât mai multe destinații în 2018!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.