Ospăț, odihnă și taifas într-o mare casă boierească

Hai recunoaște că te gândești uneori cum ar fi să poposești într-o casă boierească, să te delectezi cu bucate alese, să-ți savurezi cafeaua lângă șemineu, iar apoi să zăbovești la un pahar de vorbă cu prietenii! Iar când zeul somnului începe să-ți dea târcoale, să te retragi într-o cameră confortabilă, ca să-ți încarci bateriile pentru a doua zi.

Ospăț, odihnă și taifas într-o mare casă boierească. Acesta este îndemnul pe care Conacul Zăicești îl face tuturor celor care vor să-i treacă pragul.

– Ospăț în salonul verde, într-o atmosferă parcă din altă epocă, vorbe misterioase în salonul auriu, ai cărui pereți îți vor păstra secretele sau bucate alese, savurate în cerdac și stropite cu vin din belșug. Și toate bucatele promit câte o poveste: platoul vistiernicului, merindele ciobanului, condurul domniței sau  friptura boierului. Pe mine cel mai mult parcă mă tentează condurul domniței. Oare ce bunătăți se ascund sub numele ăsta?

– Odihnă într-una din camerele frumos decorate în culori calde, roșu, cărămiziu și auriu. Fiecare cameră este confortabilă și dotată cu tot ceea ce îi este necesar unui boier al vremurilor noastre: halate de baie și prosoape pufoase, uscător de păr, TV flat screen ca să nu pierzi serialul preferat, minibar ca să-ți astâmperi setea și, desigur, conexiune Internet gratuită, că ce-ar fi viața boierească de azi fără net?

– Taifas de afaceri cu personalitate, în sala de întâlniri dotată corespunzător, unde 20 de boieri pot pune bussiness-ul la cale, departe de urechile curioase. Și unde se pot, mai apoi, delecta cu meniuri personalizate, pregătite special de maestrul bucătar, departe de ochii lumii.

Sursa foto

Bonus:  Botoșanii

Fiindcă boierul zilelor noastre nu e unul sedentar și mai e și curios pe deasupra, cât se află ca oaspete la conac pot vizita casele memoriale Mihai Eminescu, George Enescu sau Nicolae Iorga sau, cei mai curajoși, pot face o partidă de călărie la Herghelia Cai de Vis.

Ce zici? Ai vrea să fii boier pentru (măcar) o zi?

3 gânduri despre „Ospăț, odihnă și taifas într-o mare casă boierească

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.