Doar nişte gânduri de cititor

Afară plouă.

Se apropie week-end-ul.

Nu am chef azi, aş zice dacă aş fi Tudor Chirilă. Nu numai că nu sunt, dar nici măcar nu ar fi adevărat. Nu am chef de câteva zile să citesc, iar de scris nici atât. Dacă mi-ar fi spus cineva că o să vină o zi când n-o să am chef de citit, nu l-aş fi crezut. Poate că e de vină toamna asta, care ziua-i vară, noaptea-i iarnă sau poate or fi cărţile pe care le tot încep, una mai plictisitoare ca alta … Cine ştie?

Cheful meu de citit o fi dispărut odată cu coletele mele, în Camera Bermudelor de la Poşta Română.

Dan Brown, Ken Follett şi Igor Bergler au făcut o monstruoasă coaliţie şi şi-au lansat cărţile deodată. Cam bate vânt de toamnă prin buzunarele mele şi, fiindcă nu mă pot hotărî pe care-o vreau prima, o să rămână toate în aşteptare până revin la gânduri mai bune faţă de cititori (a se citi preţuri mai prietenoase :)).

RAO a bătut Litera. Biblia a bătut Testamentul. Mă refer la cărţile lui Igor Bergler, desigur. De fapt, nu la cărţi în sine, ci la campaniile de marketing folosite cu ocazia lansării cărţilor pe piaţă. În timp ce Biblia pierdută a avut o lansare Wow!, Testamentul lui Abraham zace pe o gondolă, împreună cu multe alte titluri (cel puţin aşa era azi, la o librărie din Arad).

Cred că lucrătorii de la Poşta Română au devenit cititori pasionaţi, altfel nu se explică cum au dispărut trei colete – nici la mine n-au ajuns, nici la destinatar nu s-au întors. Şi al patrulea se pare că le calcă pe urme, fiindcă a trecut ceva vreme de când l-au trimis prietenii de la Libmag

Kauro Ishiguro a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură. Nu ştiu ce să zic despre asta. Am început Rămăşiţele zilei, cu ceva vreme în urmă dar am abandonat-o. Probabil nu venise (sau poate trecuse deja) momentul ei.

Oare cu ce s-o fi tratând lipsa de chef de citit? Ca să nu mai zic de cheful de scris … Ai vreo idee?

UPDATE: Părerea mea despre campaniile de marketing este una absolut subiectivă desigur (ca tot ce scriu pe blog, de altfel). Aud că cifrele vânzărilor mă contrazic și că vânzările Testamentului lui Abraham sunt mai mari cu 40% decât ale Bibliei pierdute, în perioada similară. Foarte bine! Mă bucur să aud asta!

6 gânduri despre „Doar nişte gânduri de cititor

  1. Auch! Sper să ajungă totuşi coletele. Chiar aşa se pot evapora toate-n ţara asta?
    Despre chef… e o perioadă şi se pare că ne loveşte pe toţi. Bine că pe rând, altfel ar fi rău.
    Sper să îţi treacă repede! Şi La mulţi ani pentru ieri, cu scuze pentru întârziere!

    Apreciat de 3 persoane

  2. În ultima vreme am avut probleme asemănătoare cu poşta, de aceea prefer când e posibil curieratul. Cât despre scriitorii care se așteaptă să îi lauzi şi apoi te fac cu ou si cu oțet când nu o faci, mi se par penibili. Noi, ăştia, neprofesioniștii, scriem despre impresiile noastre, nu emitem păreri critice avizate. Dar nu sunt mai puțin importante părerile noastre pentru că, în fond, pot fi asimilate publicului cititor. Sunt însă mulți scriitori contemporani care sunt totodată şi oameni faini. Nu ne rămâne decât să ii evităm pe ceilalți. :))))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.