Pe aripile vântului, încotro?

Citesc stupefiată că filmul meu preferat, Pe aripile vântului, film laureat al nu mai știu câtor premii Oscar, unul dintre cele mai vizionate filme din toate timpurile, a fost interzis la un cinematograf din Memphis, Statele Unite, pe motiv că este un film rasial și că a tratat nepotrivit personajele de culoare. Draga de Mammie, ce personaj simpatic! Unde era lipsa de sensibilitate a realizatorilor filmului? Bine ascunsă, fiindcă eu n-am văzut-o.

pe-aripile-vantului
Sursa foto: bbc.com

Am citit despre cărți care au fost interzise de-a lungul timpului, știu că unele erau arse în piață dacă nu corespundeau intereselor mai-marilor sau mai-micilor zilei. Nu aș fi crezut însă că vremurile acelea s-ar putea reîntoarce vreodată!

Și tot de un vânt turbat (sub formă de photoshop, probabil) pare să fi fost luată și crucea creștină de pe ambalajele produselor grecești Eridanous, comercializate de Lidl. Chipurile, retailer-ul vrea să rămână neutru din punct de vedere religios și să nu dezavantajeze nicio categorie de clienți. Pe bune? Pe bune că asta vreți?

Eu nu înțeleg ce se dorește, în fond? Rescrierea istoriei? Ascunderea gunoiului sub preș? Dacă ne prefacem că unele evenimente nu s-au întâmplat, asta schimbă cumva trecutul? Sau dacă înlăturăm crucea (una minusculă de tot, de altfel) de pe ambalajul de la măsline, clienții de alte confesiuni vor crede că nu există creștinism? Ce urmează? Scoaterea istoriei din programa școlară? Demolarea bisericilor, ca să nu fie unii ofensați la vederea lor? Unde a dispărut toleranța? Asta înseamnă politically correct? Ce se întâmplă cu omenirea?

Se pare că cineva, undeva a stârnit un vânt care devine tot mai puternic. Întrebarea e: încotro se îndreaptă omenirea, luată pe aripile vântului? Eu cred că lucrurile au luat-o razna rău de tot și nici nu vreau să mă gândesc care ar putea fi răspunsul la întrebarea asta.

Publicitate

5 gânduri despre „Pe aripile vântului, încotro?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.