Cină în paradis de Ben Bennett

Despre autor:

Ben Bennett (n.1970) a studiat jurnalism, teatru și film și a lucrat pentru diverse ziare și reviste, dar și pentru agenții de publicitate. A ținut un curs de scriere creativă la Barcelona.

A debutat în 2009, cu romanul Solange es Wunder gibt, care a avut un succes imediat.

Locuiește în Barcelona.

Despre carte:

Produs publicat în 2014 de ALLFA
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 264
ISBN: 978-973-724-707-0

cina-in-paradis

Cină în paradis este o poveste drăguță, romantică, scurtă, o lectură ușoară, relaxantă, perfectă pentru vacanță, apărută la Editura All.

Jacques Persil este proprietarul unui restaurant din Normandia, într-o mică localitate de pe malul Atlanticului. Pe vremea când de restaurant se ocupau Jacques, un bucătar talentat, și Elli, frumoasa lui soție, numele restaurantului era Paradis și se bucura de mare popularitate printre clienți. Între timp, Elli a murit, din firma Paradisului au căzut câteva litere și numele lui a devenit Paris, Jacques și-a pierdut steaua Michelin, iar restaurantul clienții.

Singurul lucru pe care-l mai aștepta Jacques de la viață era moartea, ca să fie împreună cu Elli.

Îngrijorat de soarta lui Jacques, Gustave, avocatul și prietenul lui, încearcă să evite pierderea restaurantului și-i aduce un client venit tocmai de la New York. Celălalt prieten al lui Jacques, Patrice, medicul lui personal, încearcă să-l scoată din depresie și să-l readucă la viață.

Îngerul salvator venit tocmai de peste ocean se dovedește a fi Catherine, o americancă, fostă proprietară de restaurant franțuzesc în New York și dornică să deschidă unul nou chiar în Franța. Și tocmai descoperise locul potrivit

Prima întâlnire a lui Jacques cu Catherine este, de fapt, un incident rutier între cei doi, în urma căruia el aterizează în lanul de porumb. Nici următoarele întâlniri nu sunt mai cordiale, Jacques fiind nepoliticos și încercând s-o facă să-și retragă oferta.

După câteva întâlniri, Jacques începe să-și schimbe părerea despre Catherine:

Jacques se întreba sincer dacă și ea, la fel ca Elli, e unul dintre oamenii aceia care într-o dimineață, când au căscat, au înghițit din greșeală o supradoză de soare, pe care le poartă apoi în ei întreaga viață. Unul dintre oamenii aceia pe care nu îi poate atinge nefericirea.”

De fapt, lucrurile nu stăteau chiar așa, în viața ei evusese loc un eveniment nefericit, dar, spre deosebire de Jacques, Catherine era hotărâtă să nu se dea bătută. Ea ridica întotdeauna capul deasupra norilor negri iar el băga capul în nisip ca să se ascundă. Girafa și struțul.

Între timp, Jacques descoperă, în mansarda casei sale, o carte de bucate mică, mai degrabă un caiet cu copertă roșie, cu doar câteva rețete, scrise de mâna lui Elli. Când se apucă să gătească rețetele pentru îndrăgostiți ale lui Elli, Jacques avea să descopere că nu și-a pierdut dexteritatea și nici pasiunea de a găti. Iar asta avea să-i dea și ocazia să o revadă pe … Elli.

Ce s-a întâmplat cu Paradisul? Dar cu relația dintre cei doi? Nu poți afla decât dacă citești cartea :).

cina-in-paradis

Ce mi-a plăcut

  • Cartea este structurată în capitole care pornesc de la câte o rețetă din cărticica lui Elli, printre care supă rece de mătrăgună, scoicile lui Venus pe pat de spanac, coq au vin, știucă în baie de șampanie și desertul … sărut de ciocolată.
  • La sfârșitul cărții, avem un bonus: rețetele din cărticica magică. Așa, ca pentru cunoscători. Eu nu prea sunt, așa că m-am mulțumit să le citesc și să-mi imaginez cum ar fi să le prepar. Cine știe, poate într-o zi?

Recomandare

  • De citit atunci când vrei să-ți umpli timpul cu o lectură agreabilă, dar niciodată pe stomacul gol – cartea e o veritabilă aventură gastronomică :).

Cartea poate fi comandată pe:

elefant.ro 

libris.ro

Lectură plăcută!

∗ Articolul conține link-uri de marketing afiliat. Dacă achiziționezi cartea din sursele recomandate, tu plătești același preț, iar eu primesc un mic comision, util pentru întreținerea blogului. Fapt pentru care îți foarte mulțumesc!

17 gânduri despre „Cină în paradis de Ben Bennett

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.