O oază în alb-negru pentru 5 categorii de turiști

Când vine vorba de alegerea destinației perfecte de vacanță, opțiunile sunt foarte diferite. Fiecare are propriile criterii de selecție. Dacă printre cuvintele-cheie în funcție de care alegi locul în care-ți vei petrece vacanța sau măcar cele câteva zile libere pe care ai reușit (în sfârșit!) să le obții se regăsesc: relaxare, aer curat, locuri interesante de vizitat, mâncare bună, confort, atunci cred că am o sugestie pentru tine.

Ce zici de Bucovina? Cred că e o alegere foarte bună, mai ales dacă:

  1. locuiești la bloc și copiii nu au unde să se joace în aer liber
  2. ai avut o perioadă foarte aglomerată la serviciu
  3. te-ai săturat de gălăgia și poluarea din oraș
  4. încă n-ai vizitat mănăstirile Moldova, parte din patrimoniul UNESCO (sau le-ai văzut în secolul trecut, într-o excursie cu școala :))
  5. teancul de cărți pe care vrei să le citești amenință să-ți dărâme tavanul (hmm, cazare Bucovina, deci?).

Dacă te regăsești într-una sau mai multe dintre categoriile de mai sus – eu m-am regăsit în vreo trei -, am o sugestie pentru tine: Complexul Lions din Voroneț.

Complexul e o adevărată oază în alb și negru, la poalele unei păduri de conifere. Nu departe (cam 10 minute de mers pe jos) se găsesc pârtia de schi Șoimul și Parcul de agrement Ariniș. La 1,5 km se află Mănăstirea Voroneț, ctitorită de Ștefan cel Mare, poreclită și „Capela Sixtină a Estului”.

Complexul Lions are un design unic, este sculptat în lemn și a fost realizat de meşteri populari autohtoni.

Complexul turistic are 5 vile, restaurant, terasă, o curte mare cu balansoare din lemn, un foișor, unde poți petrece clipe plăcute împreună cu familia sau prietenii. În plus, oaspeții complexului au la dispoziție un lac unde pot pescui sau se pot plimba cu barca.

Camerele sunt spațioase, elegante și au balcon sau terasă – mi-au adus aminte de casa lui George Enescu de la Sinaia. Mobilierul este realizat în întregime din lemn și are un design personalizat. Camerele sunt dotate cu toate cele necesare pentru o vacanță perfectă: televizor LCD, minibar, mobilier de balcon, centrală termică și Wi-fi gratuit.

În restaurant poți degusta bucate tradiționale, gătite cu măiestrie și dragoste, iar dacă nu te poți despărți de aerul curat nici măcar cât timp mănânci, ai la dispoziție o terasă spațioasă și primitoare.

Și pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte, uite aici o galerie foto:

Sursa foto: http://www.complexlions.ro

2 gânduri despre „O oază în alb-negru pentru 5 categorii de turiști

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.