Calendar: 15 iulie

1606 – S-a născut, la Leiden, pictorul olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn (d.1669, Amsterdam), unul dintre cei mai mari artiști vizuali din istoria artei. A pictat portrete, autoportrete, peisaje, scene istorice, alegorice, mitologice și studii pe animale. N-a călătorit niciodată în străinătate, dar opera lui a fost puternic influențată de pictorii italieni.

rembrandthuis
Rembrandthuis în Amsterdam

1919 – S-a născut, la Dublin, Iris Murdoch (d.1999, Oxfordshire, Anglia), romancieră și filozoafă britanică, de origine irlandeză. A crescut la Londra, a studiat literatură greacă și latină, dar și istorie antică și filosofie. A publicat primul său roman, Under the Net (Prins în mreje), în 1954.

1997 – A murit Gianni Versace (n.1946), fondatorul casei italiene de modă Versace. A fost ucis în apropierea casei sale din Miami. A studiat arhitectura, înainte de a se muta la Milano, la 26 de ani, ca să dedice industriei modei.

Printre apropiații săi s-au numărat multe celebrități: Madonna, Eric Clapton, Prințesa Diana, Naomi Campbell. Elton John, Sting și alții.

Recomandare de lectură

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.