Calendar: 6 iulie

1887 – S-a născut Marc Chagall, pictor modern francez, evreu la origine (d.1985). S-a născut într-un orășel din Belarus, într-o familie lituaniană, iar, în 1910, s-a mutat la Paris. S-a reîntors, pentru o perioadă de timp, în orașul natal, apoi a emigrat la Berlin, a revenit în Franța, a plecat în America, pentru ca să se întoarcă, în 1948, în Franța. În afară de pictură, Chagall și-a îndreptat atenția și spre sculptură, ceramică, litografie și scenografie. 

1907 – S-a născut Frida Kahlo, pictoriță mexicană (d.1954). Ea susținea că s-a născut în 7 iulie 1910, ziua în care a început revoluția mexicană și că viața ei a început odată cu nașterea Mexicului modern. Certificatul de naștere arată însă data de 6 iulie 1907.

1942 Anne Frank, împreună cu familia ei, s-au ascuns în casa lor din Amsterdam, în timpul ocupației naziste din cel de-al doilea război mondial. Au rămas în ascunzătoarea lor timp de doi ani (1942-1944). Anne Frank este una dintre cele mai cunoscute victime ale holocaustului, celebritate pe care a dobândit-o după ce a fost publicat jurnalul ei, în 1947, iar prima versiune în limba engleză în 1952. Singurul din familie care a supraviețuit războiului a fost tatăl său, Otto. Casa din Amsterdam a familiei Frank este astăzi unul dintre cele mai vizitate muzee din Amsterdam.

Recomandări de lectură:

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.