Calendar: 24 iunie

În 24 iunie, de ziua Sf. Ioan Botezătorul, românii sărbătoresc Sânzienele sau Drăgaicele, o sărbătoare a iubirii și a fertilității. Se crede că numele de Sânziene provine de la zeița romană Santa Diana, patroana vânătorilor și a pădurilor.

Alte evenimente care s-au petrecut în 24 iunie:

1509 – Henric al VIII-lea a fost încoronat rege al Angliei în Westminster Abbey. Henric al VIII-lea, al doilea fiu al regelui Henric al VII-lea și a reginei Elizabeth, a devenit rege după ce fratele său mai mare, Arthur, prințul de Wales, a murit în mod neașteptat, la scurtă vreme după ce s-a căsătorit cu Katherine de Aragon, infanta Spaniei. Henric i-a luat locul lui Arthur atât pe tronul Angliei cât și ca soț al infantei spaniole.

1519 – A murit Lucrezia Borgia (n.1840), fiica papei Alexandru al VI-lea și a curtezanei Vannozza dei Catanei precum și sora lui Cesare Borgia.

1540Regele Henric al VIII-lea a dat ordin ca Anne de Cleves, cea de-a patra lui soție, să plece de la curtea regală. Norocul ei că scăpat doar cu atât, alte trei soții ale regelui au fost condamnate la moarte, iar Katherine de Aragon, prima soție, a fost repudiată.

1812 Napoleon Bonaparte a invadat Rusia.

1901 – Prima expoziție a lui Pablo Picasso (1881-1973) s-a deschis la Paris. Pictor, sculptor, ceramist, scenarist, poet, Pablo Picasso a fost unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. S-a născut în Spania, dar a trăit mai mult în Franța.

Recomandări de lectură:

Sursa foto: Wikipedia

Publicitate

2 gânduri despre „Calendar: 24 iunie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.