Street Food Festival

Ieri spre seară, Piaţa Avram Iancu a fost inundată de cohorte de arădeni înfometaţi, însetaţi sau pur şi simplu curioşi să vadă festivalul mâncării stradale. E un concept nou pentru Arad, obişnuit până acum cu festivaluri de zacuscă sau mititei, aşa că nu e de mirare că Piaţa Avram Iancu a fost luată cu asalt. Cu mic cu mare, cu căţel şi cu purcel, oamenii au venit să vadă ce aveau de oferit cei 30 de vendori participanţi la festival. Apropo, m-a amuzat mult termenul vendor, folosit de organizatori :).

street-food-festival

O atmosferă plăcută, de vacanţă, muzică bună şi, mai ales, mâncare pentru toate gusturile, dar nu chiar pentru toate buzunarele (nu s-au încurcat la preţ vendorii). Ce poţi mânca? Burgeri de toate felurile, peşte, pastramă de la chef Foa, taco, paella, pizza, îngheţată, clătite şi multe altele.

De mult timp n-am mai văzut în Arad atât de mulţi oameni relaxaţi la un loc, stând disciplinaţi la coadă – da, erau cozi interminabile la fiecare gheretă – şi bucurându-se pur şi simplu de o seară în compania familiei sau a prietenilor.

Mi-au plăcut gheretele – total diferite de tarabele ponosite şi obosite cu care suntem noi obişnuiţi de pe la târgurile locale – şi reclamele, interesante şi prietenoase.

Aşa că felicitări celor care au avut ideea să aducă Street Food şi la Arad!

O bilă albă

  • organizatorilor, care după modelul „mintea românului de pe urmă„, au adus azi-dimineaţă pubele pentru gunoi care să facă faţă asaltului gunoaielor. Mai bine mai târziu decât niciodată :)!

O bilă neagră

  • concetăţenilor care au lăsat în urma lor mormane de ambalaje goale, de zici că toţi s-au născut cu servitoare acasă. Nu ar fi mai simplu să-şi arunce fiecare resturile la tomberon şi să lase un loc (cât de cât) curat pentru cei care vin în urma lor?

O întrebare

  • Chiar nu se găsea un loc mai potrivit pentru organizarea festivalului? De exemplu, pe ştrandul Neptun?

Dacă n-ai ajuns încă la Street Food Festival, mai ai timp până duminică. Week-end-ul abia începe!

Distracţie plăcută!

 

2 gânduri despre „Street Food Festival

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.