Love&gelato. Vacanţă la Florenţa de Jenna Evans Welch

Despre autoare:

Jenna Evans Welch s-a născut în.Salt Lake City, Statele Unite ale Americii, unde trăiește și în prezent, împreună cu soțul și fiul său. Și-a petrecut o parte din adolescență în Florența, unde a mâncat multă înghețată, a condus un scuter și a dansat în fântâni publice.

Despre carte:

Produs publicat în 2016 de Epica
Tip copertă: Broşată
Număr pagini: 352
ISBN: 978-606-8754-15-4

Love&gelato. Vacanţă la Florenţa este exact genul de carte care mă aşteptam să fie: un roman pentru adolescenţi – sau pentru cei cărora le-ar plăcea să mai fie -, o lectură plăcută, tocmai bună de citit în vacanţă.

Lina Emerson este o adolescentă americană care pleacă în Italia pentru că asta a fost ultima dorinţă a mamei sale: să meargă în Toscana, ca să-şi cunoască tatăl.

Aşa ajunge Lina, cum îi spunea toată lumea, în Cimitirul american de lângă Florenţa, de fapt un memorial al soldaţilor americani din al doilea război mondial, unde lucra şi chiar locuia Howard, cel despre care aflase de puţin timp că e tatăl ei. Numai că lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi…

love-gelato-florenta

Imediat după ce ajunge în Toscana, Lina primeşte un jurnal pe care mama ei îl ţinuse cât timp locuise în Italia, jurnal din care descoperă lucruri inedite din tinereţea mamei sale.

5 motive pentru care ar trebui să citeşti cartea:

1. Love: O poveste de dragoste adolescentină, frumoasă ca o vacanţă de vară.

„Aproape toată lumea se mutase afară, la piscină, iar eu stăteam împreună cu Thomas pe latura adâncă şi cu picioarele băgate în apă. Apa strălucea cu un albastru aprins, şi ori căzuseră stelele la nivelul nostru, ori erau licurici peste tot.”

2. Gelato: Chiar dacă îngheţata nu e pasiunea ta, n-o să rezişti tentaţiei să dai buzna în prima gelaterie :). Eu n-am rezistat, asta pot să-ţi spun.

„Prăvălia avea cam aceeaşi mărime ca maşina lui Howard şi deşi era de-abia timpul pentru micul dejun, localul era ticsit cu oameni care devorau bucuroşi ceea ce deja ştiam că era cea mai delicioasă substanţă din lumea asta. Aveau cu toţii expresii de extaz total întipărite pe chip.”

3. Vacanţă: Mai ţii minte vacanţa aia în care te-ai îndrăgostit prima dată? Ei bine, poţi s-o retrăieşti citind cartea asta.

Bine, bine, poate că nu a fost o idee chiar strălucită să merg pe scuter cu hainele ude. Când am ajuns în faţa casei, tremuram deja toată. Să nu mai spun că piscina îmi reactivase starea nebunească a părului, aşa că atunci când mi-am dat jos casca mi-a zburat părul de jur împrejur, ca un nor.”

4. Florenţa: O călătorie (imaginară, desigur) în Italia, presărată cu poveşti savuroase despre oameni şi locuri: fântâna porcului mistreţ, statuia care imortalizează răpirea sabinelor sau capul de taur din Duomo, amestecat printre sfinţi.

Ponte Vecchio peste râul Arno, unde au petrecut o seară romantică Lina și Ren

Unde mai pui că vacanţa e asezonată cu apetisantele produse ale gastronomiei italiene: pizza, paste, cornetta con Nuttela:

„Am deschis punga cu emoţie şi am luat o gură de cornetta. Era cald şi se topea în gură şi avea gustul unei chestii perfecte care ţi s-ar fi putut întâmpla. Ca o vară în Italia. Ca prima dragoste. Ciocolata. Am mai muşcat o dată.”

5. Un foarte bun simţ al umorului şi al ironiei, cu care personajul principal tratează multe situaţii, unele dintre ele nu prea amuzante, de fapt.

„Lina, pune-ţi mintea la contribuţie! Eşti singură într-o ţară străină, un uriaş nebun se dă drept taică-tău, iar noul tău cămin ar putea fi folosit ca locaţie pentru următorul film despre o apocalipsă cu zombie. Fă ceva, nu mai sta!”

Evaluarea mea pe Goodreads: 4/5.

Dacă te pregăteşti de vacanţă, eu zic că ar fi o idee bună să adaugi în bagaje cartea ta preferată de vara asta :).

Cartea poate fi comandată pe elefant.ro sau pe libris.ro.

Lectură plăcută!

3 gânduri despre „Love&gelato. Vacanţă la Florenţa de Jenna Evans Welch

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.