Casa de lângă lac de Kate Morton – recenzie

casa-de-langa-lac

Despre autoare: 

Kate Morton (n.1976, Berri, Australia) este o scriitoare ale cărei romane s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare, în 40 de țări. Despre Kate Morton poți citi mai multe aici.

Despre carte:

Produs publicat in 2017 de Humanitas Fiction
Colecția Raftul Denisei
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 496
ISBN: 978-606-779-150-1

Casa de lângă lac este un roman scris în stilul care a făcut-o deja cunoscută pe Kate Morton, cu mai multe planuri narative care alternează într-un ritm destul de alert. Poate prea alert, aș spune, fapt care m-a făcut să nu mă „împrietenesc” prea repede cu cartea. A trebuit să citesc mai mult de 100 de pagini, mult peste limita mea acceptabilă,  până când am început să savurez  cu adevărat romanul.

Kate Morton țese o intrigă destul de complicată, în care sunt prinse destinele unor personaje complexe, bine conturate, cu lumini și umbre și cu destine complicate.

Cartea are două repere temporale majore. Primul e anul 1933, când, în timpul unei petreceri de la mijlocul verii, Theo, băiețelul mult iubit, în vârstă de 11 luni, al familiei Edevane dispare fără urmă de la reședința de la țară a familiei. La 70 de ani distanță, Sadie Sparrow, o tânără aflată într-un impas în cariera ei la Poliția Metropolitană din Londra, sosește în Cornwall și dă din întâmplare peste Loeneath, casa de lângă lac, abandonată de familia Edevane, după dispariția fiului lor. Atrasă de misterul care învăluia casa, Sadie încearcă să dezlege misterul ei. Lucrurile se complică pe măsură ce Sadie începe să dezlege ițele misterioasei dispariții a lui Theo.

Plusuri

 • locul unde se desfășoară acțiunea: Cornwall, o regiune idilică, cu vegetație luxuriantă, case pitorești, zgomotul mării, liniștitor pentru unii dar aducător de angoase pentru alții
 • intriga complexă, care te ține „în priză” până la sfârșit
 • Alice A.C.Edevane, scriitoarea de romane polițiste, îndrăgostită în adolescență de un bărbat, care iubea pe altcineva și care a urzit, la un moment dat, planuri de răpire a fratelui ei.

„Se privea pe sine însăși, ca și cum s-ar fi aflat undeva, la înălțime. O siluetă stingheră, tragică, înveșmântată în rochia cea mai frumoasă, care-și ținea genunchii strânși la piept, o fată pe care întreaga familie o înțelegea greșit.

De fapt, arăta ca o mică imigrantă rămasă pe chei după o lungă călătorie pe mare. Cu umerii povârniți, capul plecat, gâtul subțire și drept… O fată hotărâtă, copleșită de o mare pierdere.”

Minusuri

 • prea multe personaje
 • pendularea permanentă între planurile narative poate deveni obositoare, la un moment dat.

Casa de lângă lac e, probabil, cea mai bună carte scrisă de Kate Morton până acum. Nota mea pe Goodreads: 5/5.

Cartea poate fi comandată aici.

Lectură plăcută!

∗ Articolul conține link de marketing afiliat. Dacă achiziționezi cartea din sursa recomandată, tu plătești același preț, iar eu primesc un mic comision, util pentru întreținerea blogului. Fapt pentru care îți foarte mulțumesc!

15 gânduri despre „Casa de lângă lac de Kate Morton – recenzie

   1. Totusi nu pricep. Nu apare ca reblog, e copiat pur si simplu? Nu vad sa se pomeneasca ceva de mine, doar daca dau click pe una din poze, dau de blogul meu. Multumesc ca m-ai atentionat :). Nici nu stiu ce sa zic.

    Apreciat de 1 persoană

   1. Am ales sa ii las un comentariu in care o „somez” sa stearga articolul. Nu l-a aprobat (nici nu ma asteptam), dar sper sa inteleaga ca nu procedeaza cum trebuie. Am postat si pe facebook link spre blogul ei si mi-am rugat prietenii sa ii bata obrazul.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Minunată recenzie, felicitări! Am citit de curând o cartea de Kate Morton, Grădina uitată, care mi-a plăcut foarte mult, și sunt sigură că și Casa de la Riverton îmi va plăcea, mulțumesc de recomandare!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sunt de acord cu ce ai spus referitor la stilul autoarei cu pendularea continuă intre planurile narative situate diferit în timp și spațiu. Acest lucru m-a obosit puțin și pe mine când am citit cartea.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.