5 metode pentru a iesi din zona de confort

Foarte mulți oameni adoră să rămână într-o zonă de confort și refuză să iasă din ea, fie pentru că sunt extrem de comozi, fie pentru că îți închipuie că viața le-a dat deja tot ce și-au dorit și că nu mai este nevoie să lupte și să obțină ceva nou. Doar că acest lucru îi determină să se trezească la un moment dat lipsiți de anumite abilități de care ar avea nevoie în viață și nu știu să-și rezolve anumite probleme imprevizibile care pot să apară.

Sursa foto: http://www.psychologies.ro

In general, toată lumea știe că zona de confort distruge foarte mult într-un om. Cel care nu are curaj să greșească, nu va avea încredere în sine, e doar un exemplu in acest sens. Un altul se referă la faptul că neexistând anumite experiențe emoționale, atunci omul nu se poate maturiza și rămâne un copil tot restul vieții sau până în momentul în care viața îi oferă ceva nou.

Care sunt metodele de a ieși din zona de confort?

Foarte puțini oameni ies de bunăvoie din zona aceasta, în care le este foarte bine. Specialiștii recomandă tuturor să facă tot ce le stă în putință ca să treacă dincolo de graniță zonei de confort, pentru că acest lucru nu poate aduce decât lucruri foarte bune. Chiar dacă, în mod ironic, zona de confort pare că distruge vieți, omul pare că ar fi dispus să facă orice pentru a rămâne în ea.

Dintre metodele propuse pentru a ieși din aceasta zonă calduță se pot aminti:

1. O ieșire la munte într-o excursie devine o conectare la natură, la sensul vieții, așa că modelele de sandale joase ieftine de pe site-ul modlet.ro sunt ideale pentru a merge foarte mult pe jos. Rucsacul și o pălărie rămân partenerele perfecte pentru o evadare pe cinste din cotidian. Chiar dacă apare acea tentație de a nu mai pleca nicăieri, cu o zi inainte de excursie, de a rămâne în zona de confort, totuși amintirile din aceste excursii sunt minunate peste ani și merită trăite.

Sursa foto: http://www.divainbocanci.ro

2. Sportul pare că pune la treabă nu numai grupele de muschi, ci și mintea, propune țeluri de atins, performanțe. Corpul poate spune deseori ”nu mai pot”, dar aceasta nu este altceva decât zona de confort care dorește să îl lipsească de energie și nu îi dă voie să se autodepășească.

3. Căutarea unor prieteni noi poate fi de bun augur pentru a schimba rutina cotidianului. Evident că nu este vorba despre acei amici care vin și joacă tabinet sau cu care se poate ieși în parc la o plimbare de seară, ci despre cei care fac din ieșirea din zona de confort un stil de viață (excursii de weekend, ieșiri în club, aniversări spontane, partide de fotbal sau tenis pe loc în spatele casei sau în fața blocului, etc).

Sursa foto: http://www.ziliun.com

4. Mai ales persoanele de peste 30 de ani încep să urască să iasă din această zonă și chiar ajung să nu mai caute prieteni noi sau iubiți. Indrăgostitul însă pare o metodă perfectă de a trăi o mulțime de senzații pozitive sau negative, de descoperire a unei alte persoane, etc.

5. ”A da cuvântul de onoare” poate părea o expresie desuetă, dar acest lucru de fapt motivează orice individ, îi dă puterea de a oferi un exemplu celorlalți, astfel încât va fi obligat să iasă din zona sa de confort pentru că altfel se va face de rușine în ochii celorlalți din jur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.