Întrebarea zilei #5

Se ridică o nouă statuie la Arad?

Așa s-ar zice dacă judecăm după râurile de lacrimi (ipocrite, aș zice) care se revarsă după debarcarea directorului Bibliotecii Județene Arad. Zic unii că procedura, că comisia (:)), c-o fi, c-o păți. Că nu judecăm persoana și performanța, ci procedura de evaluare, urmată de înlăturarea din funcție. Păi procedura de debarcare a fost ca cea de îmbarcare, dar pe dos. Același sistem care l-a pus, l-a și înlăturat acum. După modelul „eu te-am făcut, eu te omor”. Și nu-mi amintesc să fi fost înfierată procedura și sistemul în urmă cu 16 ani (mai avea puțin și-l ajungea pe guvernator :)), așa că nu înțeleg agitația stârnită acum.

Nu pricep, în ruptul capului, de ce unii cred că o instituție stă într-un singur om, the only one, și că totul se prăbușește fără el. Se întâmplă și la „case” mai mari, nu doar la biblioteca noastră, ce-i drept.

În rest, mă amuză maxim că au sărit în apărarea fostului de-acum director unii, care după cum scriu, nu cred că aveau habar de existența bibliotecii până acum.  Mai puneți mâna pe-o carte, chiar una din aia rablagită de la bibliotecă, cu siguranță nu vă mușcă :). Parol, mon cher! Dacă tot e să ne franțuzim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.