Până unde poate duce iresponsabilitatea unora

De data asta până la moartea unor iepurași, chiar în fața Primăriei Arad. Da, ai citit bine, azi-noapte au murit cinci iepurași în țarcul amenajat cu ocazia Târgului de Paști. Au fost atacați de câinii vagabonzi și n-au avut nicio șansă.

Cum e posibil ca așa ceva să se întâmple la km 0 al orașului, mi-a peste putință să înțeleg. De ce i-au lăsat peste noapte afară, în ploaie și în frig, mai ales că târgul se închisese ieri? Cum de erau câini vagabonzi acolo? Dacă tot i-au lăsat să înghețe afară, de ce nu i-au păzit? Unde era Poliția Locală? Bine că se plimbau în ziua de Paște, mândri ca niște curcani, în preajma bisericilor!

Și apropo de iepurași. Zilele trecute treceam prin fața Primăriei și am văzut în țarcul iepurașilor plin de copii, de nu mai puteai arunca un ac. Erau atât de înghesuiți că mă mir că nu s-au sufocat și iepurașii și copiii. În preajmă, mândrii părinți îi încurajau: ia-l în brațe, mângâie-l, trage-l de codiță și alte alea. Toate astea ca să le poată face poze cu iepurașii. Sper că le-au ieșit niște poze de toată jena! Nici n-aveau cum altfel, în aglomerația aia. Mă întreb uneori dacă imortalizarea progeniturii cu orice preț, chiar al chinuirii propriului copil, e un principiu de parenting modern.

La ora asta, mie mi-e rușine că s-a întâmplat asta în orașul meu. Așa cum mi-e rușine când mă plimb pe Malul Mureșului și calc pe covoare de coji de semințe aruncate cu nesimțire de consumatorii de „bomboane agricole”. Și așa cum mi-e rușine de mormanele de gunoaie care ne vor sufoca în curând. Sper că le e rușine și altora. se știu ei care.

Și dacă vă gândiți să vă revărsați aici găleata cu haterală, mai bine renunțați. Am mai pățit-o când am scris despre tramvaiul 6. Toleranții arădeni par mereu gata să-l ia de gât pe unul care nu e cumva de acord cu el. Trist, foarte trist!

Publicitate

5 gânduri despre „Până unde poate duce iresponsabilitatea unora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.