7 ingrediente ale unei vacanțe de vis în Bucovina

Bucovina, plai de dor… Astea sunt primele gânduri care ne vin în minte atunci când vine vorba de Bucovina, probabil cel mai frumos ținut al României.

Dacă ne  imaginăm România ca pe-o carte, atunci cu siguranță Bucovina ar fi o pagină de poveste, scrisă cu dor și drag de locuitorii ei de-a lungul veacurilor.

Ai auzit, probabil, multe despre Bucovina. Despre mănăstirile și bisericile ei celebre, despre peisajele superbe, despre mâncarea tradițională și despre ospitalitatea deosebită a bucovinenilor. Ce-ar fi să mergi să te convingi cu ochii tăi dacă toate astea sunt adevărate?

1. Monumente unicat din patrimoniul mondial al UNESCO

Bucovina a intrat în ghidurile de călătorie în primul rând prin lăcașele de cult ctitorite de personalități istorice, adevărate opere de artă în aer liber. Bisericile au fost pictate cu scene din Biblie și din istoria locului, într-o vreme când nu mulți știau să scrie și să citească, așa că frescele ilustrau Biblia pe înțelesul tuturor.

2. Odihnă de 5 stele

Ce-ți poți dori mai mult la sfârșitul unei zile de vacanță decât să-ți odihnești trupul istovit într-un pat confortabil, cu saltea bio, ergonomică și lenjerie albă din bumbac satinat? Iar dacă patul e într-o cameră luminoasă, cu suprafață generoasă și cu mobilier alb din lemn masiv, cu atât mai bine. Și dacă ești prea leneș obosit ca să te dai jos din pat să stingi lumina, nu-ți face griji, ai telecomanda pe noptieră :).

Nu te așeza prea comod, n-ai ajuns în Bucovina ca să-ți petreci toată ziua în pat!

3. Relaxare și răsfăț

O să-ți spun doar atât: cadă dublă cu hidro-masaj și jacuzzi și cabină de diș cu hidro-masaj, saună cu aburi, panou cu touch-screen și radio-fm, halate de baie și papuci de casă. Cum sună?

4. Dimineți colorate

O zi perfectă de vacanță începe, pentru mine, cu o cafea savurată în liniște, pe o terasă cu belvedere și cu cartea preferată la îndemână. Pentru tine cum începe?

5. Mic dejun îmbelșugat

Dacă crezi că micul dejun e ceva banal sau poate lipsit de importanță, n-ai decât să te duci la o pensiune care nu oferă mic-dejun. Eu am pățit asta și, cu toate că peisajul era superb, camera frumoasă, nu m-am simțit deloc confortabil să mă duc, cu ochii cârpiți de somn, până la cea mai apropiată benzinărie pentru o cafea și un sandviș.

Iar dacă ai fost cuminte, la Villa Alice ai putea avea noroc de muzică live la pian la micul dejun :).

6. Conexiune perfectă cu lumea

Hai, recunoaște că oricât de fascinat ai fi de vacanța ta, tot vrei să știi ce se mai întâmplă prin lume. Ca să nu mai vorbim că trebuie neapărat să postezi selfie-urile pe care le faci. Dacă nu te poți lăuda cu ele, de ce să le mai fi făcut, nu? Pentru asta ai nevoie de Internet de mare viteză și, eventual, un computer personal în cameră.

7. Tradiții autentice românești

Meșteșugul încondeierii ouălor, care se transmite din generație în generație, este un element important al artei populare din Bucovina.

Ouăle sunt încondeiate în combinații de trei-patru culori, fiecare culoare având simbolistica ei: roşu (soare, foc, dragoste), galben (lumină, tinereţe, recolte bogate, ospitalitate), verde (forţa naturii, rodnicie, speranţă, prospeţime), albastru (sănătate, cer senin), violet (stăpânire de sine, răbdare, încredere), negru (eternitate, statornicie, absolutism).

Nu-i așa că te-a apucat un dor de ducă?

Surse foto: www.villaalice.ro, arhiva personală

2 gânduri despre „7 ingrediente ale unei vacanțe de vis în Bucovina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.