Na, c-am trăim s-o auzim și pe asta! Cei de la Dexonline au schimbat, pentru o vreme, definițiile unor cuvinte din dicționar cu unele eronate. Observând o creștere a căutărilor pentru cuvintele pretutindeni/pretutindenea și a zări/zărit, în intervalul orar în care se desfășura simularea examenelor naționale, au tras concluzia că de vină pentru asta sunt neapărat elevii, care ar fi încercat „să se inspire” cu ajutorul telefonului mobil. Cum au ajuns la concluzia că elevii au făcut accesările respective, numai zeii Internetului și ai Dexonline-ului ar putea să ne spună. Sau poate au vreo dovadă, pe care s-ar cuveni s-o facă publică. #numazic
Așa că, sătui de toți trișorii și plagiatorii din țara asta, au decis să-i pedepsească. Și laolaltă cu ei, pe toți cei care ar fi avut nefericita idee să caute cuvintele cu pricina pe Dexonline. Plus cuvântul felonie, care a căzut și el victimă vajnicilor apărători ai corectitudinii. Probabil credeau că, de plictiseală, elevii s-au apucat să citească blogul domnului Pleșu. Acolo se pare că ar fi fost folosit cuvântul felonie, în ziua respectivă. Noroc că nu citesc blogul ăla, că aș fi căutat și eu cuvântul și dădeam, Doamne ferește, peste cine știe ce :)!
Să răspunzi la o pretinsă lipsă de etică cu altă lipsă de etică, fără echivoc, de data asta, mi se pare o lipsă totală de bun simț, ca s-o zic pe șleau. Să-i acuzi pe unii că trișează și s-o faci chiar tu, înlocuind definițiile înainte de a vedea subiectele, mi se pare culmea tupeului și a lipsei de respect față de cititorii tăi, alții decât pretinșii „plagiatori”. Cred că au întrecut chiar și aplicația cutremurătoare a lui Guran.
Nu-mi dau seama cum a ajuns ministrul educației la concluzia „că cei care au supervizat examenul respectiv nu şi-au făcut datoria”. Tare aș vrea să văd dovada că accesările respective s-au făcut de pe telefoane aflate în sălile de examen.
Și două sugestii:
- Ministerul Educației ar putea să renunțe la exercițiul ăsta inutil – cel puțin pentru elevii din a XI-a – și mare consumator de resurse materiale, umane și de timp, pe care elevii nu prea-l iau în serios. Noroc cu Dexonline, că rămânea altfel nebăagt în seamă.
- Domnu’ Pleșu, nu mai scrieți, domnle, pe blog, în ziua cu examenele, că derutați admin-ul de la Dexonline! Lăsați și dvs. pe-a doua zi, că n-o fi foc :)!
Parcă nu mă mai miră absolut nimic… dar lasă gust amar.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu recunosc ca m-am intrebat: cum e posibil asa ceva? Si pana unde vom ajunge?
ApreciazăApreciază
Mi-e teamă de un răspuns.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si mie la fel.
ApreciazăApreciază
Ca la noi la nimeni…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cam da.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
😦
ApreciazăApreciază
Și totuși… a fost doar o simulare, pe care chiar unii dintre elevi au tratat-o în glumă. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da :).
ApreciazăApreciat de 1 persoană
M-a amuzat extrem de mult :)) Profesorii corectori vor remarca greșelile și-și vor da seama ce s-a întâmplat. O măsură utilă 😀
ApreciazăApreciază
Nu cred ca vor remarca nimic. Personal, am serioase indoieli ca accesarile au fost din salile de examen. Nu e o nicio masura utila, e o prostie, ca sa nu zic mai mult.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu știu ce să zic… Mie mi se pare utilă 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si care ar fi utilitatea modificarii definitiilor din dictionar? La ce foloseste asta si cui?
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Dacă într-adevăr cei care au accesat aceste definiții au fost elevii ce au avut simulare, este o lecție foarte bună. Cu siguranță nu vor mai apela a doua oară la dexonline pentru a copia.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Poate ca nu doar elevii ar trebui sa nu mai foloseasca dexonline. In felul asta nu poti fi niciodata sigur ca citesti definitia corecta. E o inselaciune, din punctul meu de vedere. Daca chiar se credeau pazitorii corectitudinii examenelor, n-aveau decat sa opreasca accesul la site pentru cateva ore. Dar asa au facut pur si simplu o magarie.
ApreciazăApreciat de 1 persoană