Micuța englezoaică de Catherine Sanderson

Despre autoare:

Catherine Sanderson este născută în Anglia, trăiește la Paris, este autoarea blogului Petite Anglaise – pe care a renunțat să scrie de ceva vreme – și a două romane: Petite Anglaise (2008) și French Kissing (2009).

Cu câțiva ani în urmă a renunțat să mai scrie pe blog, dar el există și poate fi citit în continuare.

Despre carte:

Produs publicat în 2012 de Lira
Format: 108×177
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 384
ISBN: 978-606-600-950-8

Trei motive m-au determinat să citesc cartea Micuța englezoaică: copertă, blog, Paris. Adică, e o carte cu o copertă atractivă, despre autoarea unui blog, care trăiește la Paris.

Mă așteptam la un roman chic-lit reușit, dacă ar fi să mă iau după copertă. E una reușită, roșie (îmi plac tare mult cărțile roșii :)), atractivă pentru mai multe categorii de cititoare: romanticele incurabile, cititoarele de chic-lit sau pasionatele de Paris, de exemplu.

micuta-englezoaica

Catherine Sanderson e o tânără englezoaică, îndrăgostită de Paris încă de la prima ei lecție de franceză. Se mută la Paris, începe o relație cu un francez pe care-l găsește fermecător și viața ei pare să fie exact cea pe care și-o dorește.

În scurt timp, lucrurile nu mai stau la fel de bine. Catherine e plictisită de jobul ei la o firmă de contabilitate, copleșită de rutina zilnică și dezamăgită de faptul că, deși aveau deja o fetiță, partenerul ei de viață nu părea dornic să o ia în căsătorie. Nici măcar Parisul, care-o fascinase odată, nu părea să mai fie ce-a fost.

Așa că începe să scrie pe un blog, pe care-l denumește Petite Anglaise, blog care devine un fel de refugiu al ei. La început, ea nu-și dezvăluie identitatea, cititorii îi spun Petite, tatăl copilului ei poartă numele de Domnul Broscoi, iar fetița Mormoloc.

Prin intermediul blogului, Catherine îl cunoaște pe James, un englez divorțat, cu care începe o relație și cu care plănuiește să înceapă o nouă viață. Numai că lucrurile nu stau întotdeauna așa cum le plănuim noi.

Până la urmă, n-a fost ceea ce mă așteptam, n-a fost o carte romantică și nici măcar una amuzantă, așa cum mi-a sugerat mie coperta. E una dintre puținele cărți povestite la persoana I la care n-am empatizat deloc cu personajul principal. Catherine e o femeie egoistă, toată povestea se învârte în jurul propriului eu, mereu e vorba despre ea și despre dorințele ei.

„Poate că nu de James mă îndrăgostisem de fapt, m-am gândit în sinea mea, cuprinsă dintr-o dată de un moment de limpezime. Nu ar fi fost mai degrabă corect să spun că mă îndrăgostisem de propriile cuvinte, de imaginea mea ce se reflecta ca un ecou, de versiunea propriului eu, construit cu atenție, mai mare decât viața însăși – de Petite Anglaise? Tot ce scria ea era astfel calculat ca să fie fermecător și seducător și oare nu datorită acestui lucru James fusese dovada cea mai concludentă a succesului ei?”

Recomandare:

Cartea a primit din partea mea 2/5 stele pe Goodreads. E o carte tocmai bună de citit pe plajă, când călătorești cu trenul cu trenul sau cu avionul sau când trebuie să aștepți undeva, la doctor sau la coafor, la hair-stylist, pardon. Nu necesită efort intelectual și are un format ușor de deplasat :).

Poți comanda cartea aici sau aici.

Lectură plăcută!

6 gânduri despre „Micuța englezoaică de Catherine Sanderson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.