Calendar: 28 ianuarie

1813 – Romanul Mândrie și prejudecată de Jane Austen a fost publicat pentru prima dată, în Marea Britanie. Este al doilea roman al scriitoarei și a fost considerat de W.Somerset Maugham unul dintre cele mai bune 10 romane din lume.

Printesa Bibescu1889 – s-a născut Martha Bibescu (d.1973), scriitoare română. Martha Bibescu provenea din vechi familii românești, mama sa fiind o Mavrocordat iar tatăl său un Lahovary. În 1905, s-a căsătorit cu prințul George Valentin Bibescu, intrând astfel într-o familie princiară din care mai făceau parte două scriitoare, Anna de Noailles și Elena Văcărescu.

A publicat romane, poeme în proză, versuri, biografii istorice, eseuri, cugetări. O parte din operele sale au fost publicate sub pseudonimul Lucile Decaux.

1936 – s-a născut Ismail Kadare, cel mai important scriitor albanez. A fost publicat în peste 40 de țări și a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură.

1928 – a murit Vicente Blasco Ibañez (n.1867), jurnalist, politician și unul dintre cei mai bine vânduți scriitori spanioli. A avut o viață agitată, a fost implicat în politică și a trăit bine de pe urma succeselor sale literare.

Calatoria unui scriitor in jurul lumii

Recomandări de lectură:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.