Calendar: 15 ianuarie

1559Elizabeth I (1533 – 1603) a fost încoronată Regina Angliei, în Westminster Abbey, Londra. A fost fiica lui Henric al VIII-lea și a Annei Boleyn, a doua soție a regelui.

1850 – s-a născut Mihai Eminescu (d.1889), poet, prozator și jurnalist. Asupra datei de naștere a poetului au existat câteva controverse. Se pare că Eminescu însuși ar fi scris ca dată de naștere a sa ziua de 22 decembrie 1849, iar în documentele gimnaziului de la Cernăuți, unde a studiat, apare 14 decembrie 1849. În urma mai multor cercetări, inclusiv în documentele bisericii din Botoșani, s-a ajuns la data de 15 ianuarie 1850. Și asupra locului unde s-a născut poetul au existat păreri diferite: după unii Botoșani, după alții (inclusiv sora sa mai mare) Ipotești.

Mihai Eminescu a publicat prima sa poezie la vârsta de 16 ani. A fost membru al societății literare Junimea și redactor la ziarul conservator Timpul.

Logo Coca-Cola

1889 – a fost înființată, la Atlanta, compania Coca-Cola, cunoscută până atunci ca Pemberton Medicine Company, care comercializa vopsea de păr, sirop de tuse și French Wine Cola, o băutură medicinală din extract de frunze de coca și nuci Kola, predecesoarea celebrei băuturi răcoritoare Coca-Cola.

Recomandări de lectură:

  1. Fiicele reginei fecioare” de Jeane Westin
  2. „Elisabeta, regina virgină” de Carolly Erickson
  3. „Poezii” de Mihai Eminescu.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s