Vise spulberate de Phillipa Fioretti

Despre autoare:

Phillipa Fioretti este o scriitoare australiană, autoarea a trei romane, The Book of Love (2010), The Fragment of Dreams (2011) și For One Night Only (2014). Primele două au fost traduse și în limba română și au apărut la Editura Nemira.

Locuiește în South Australia, împreună cu soțul și copiii săi. Îi place să călătorească – mai ales în Italia și Germania – să citească în pat, să viziteze muzee și galerii de artă. Îi plac plimbările în natură, clădirile vechi și compania prietenilor și a familiei.

Despre carte:

vise-spulberateProdus publicat în 2015 de Nemira
Colecția Damen Tango
Format: 130×200
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 344
ISBN: 978-606-758-289-5

Dacă ar fi să te iei după copertă – adică după grafică și după prezentarea de pe coperta a patra – ai putea crede că ai de-a face cu un roman de dragoste, unul siropos, care te va plimba prin peisaje romantice, eventual în miros de lavandă și în compania a doi îndrăgostiți care nu au ochi decât unul pentru altul. Ei bine, te-ai înșela. „Vise spulberate” este un roman de dragoste, dar una cu năbădăi, dacă pot zice așa.

Lily și William au început o relație în urmă cu câteva luni (ăsta e subiectul romanului „Cartea dragostei”) și au în față promisiunea unei vieți frumoase. Ea este australiancă, el provine dintr-o familie de ruși emigrați în Marea Britanie și plănuiesc să se mute la Roma.

Totul pare să fi intrat pe un făgaș favorabil, numai că în peisaj își fac apariția un unchi, Stephen, și un verișor, Andy, despre a căror existență Lily și sora ei, Poppy, nu aveau habar.

Odată cu rudele nou apărute în viața lor, încep să apară și problemele. Andy îl acuză pe William de tentativă de omor și de furtul unei bucăți dintr-o friză antică.

Totul se complică pentru cei doi îndrăgostiți, care pleacă în Italia, mai întâi William, urmat la scurtă vreme de Lily, pentru a dezlega misterul.

 

3 motive să citești cartea:

1. O poveste de dragoste

„Iubită suna așa de efemer, ca și cum n-ar fi fost decât o aventură sexuală scurtă, dar palpitantă. Lily reprezentase viitorul lui. Visase să îmbătrânească alături de ea, să râdă împreună de amintirile din trecutul lor comun, să-și măsoare cantitatea de medicamente pentru tensiunea arterială și să dezaprobe viețile copiilor lor adulți.”

2. Napoli, așa cum nu-l vezi în ghidurile turistice

„Noaptea, Napoli afișa o altă atmosferă decât cea de peste zi. Mirosul mâncărurilor prăjite umplea aerul, numărul scuterelor creștea, sacii de gunoi strânși în grămezi lângă containere începeau să miroasă îngrozitor la lăsarea serii. După apus, căldura încă radia din asfalt și din zidurile clădirilor, dar străzile reprezentau o opțiune mai răcoroasă decât apartamentele înghesuite în care locuiau majoritatea napolitanilor.”

3. Bella Italia

„Străinii ne jefuiesc bel paese, patrimoniul nostru, în timp ce noi suntem prea ocupați să ne certăm din cauza amantelor lui Berlusconi și ne e greu să ne hotărâm dacă Marchisio ar trebui să joace pentru Juventus sau nu. Beh!

Ring a bell? Dacă nu erau numele, am putea crede că e vorba despre altă țară, nu spunem care :).

Recomandări:

  • Merită s-o citești? Da, vei avea parte de aventuri, trafic cu opere de artă, secrete de familie, scrisori pierdute și regăsite, personaje ciudate, răzbunări, gelozie. Evaluarea mea: 5 stele pe Goodreads.
  • S-o cumperi? Da, e o carte bună, cu o copertă frumoasă, așa că, de ce nu?
  • S-o împrumuți? Da, dacă nu ai altă variantă.

Mulțumesc targulcartii.ro pentru oportunitatea de a citi această carte🙂.

Lectură plăcută!

Publicitate

4 gânduri despre „Vise spulberate de Phillipa Fioretti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.