Cum promovezi online creditul rapid?

În ultimul timp, publicitatea online a luat un avânt la care poate nu ne-am fi gândit. Nu trebuie să mă crezi pe mine, deschide calculatorul sau conectează-te de pe orice device și vei fi asaltat de bannere și alte forme de reclamă.

Nu e totuși de mirare, dacă ne gândim ce avantaje are publicitatea online față de publicitatea tradițională. Și că, dacă nu ești în online, înseamnă că nu exiști. La advertiseri mă refer, desigur. Așa că tot mai multe companii integrează în startegia de marketing campanii de promovare online, esențiale pentru creșterea notorietății brandului dar și pentru creșterea vânzărilor.

E valabil și când vrei să promovezi un credit? Evident, așa cum promovezi ciocolată, echipament sportiv, cărți sau orice ți-ar mai trece prin cap, la fel procedezi și cu produsele bancare.

Să ne imaginăm că vrem să promovăm online creditul rapid oferit de AVBS. Cum ar arăta o astfel de campanie? Cu siguranță, originală, creativă și ingenioasă, dar o campanie ca la carte, care presupune parcurgerea următorilor pași:

Obiectul campaniei 

Creditul rapid sau microcreditul este o sumă de bani, mai mică decât în cazul creditelor de nevoi personale, care poate fi accesată doar cu buletinul. Creditul rapid este o soluție de finanțare urgentă, pentru a rezolva nevoile financiare mici, dar care nu pot suferi amânare. Cum ar fi o ofertă atractivă de city-break, de exemplu :). Sau un last-minute de nerefuzat :).

Clientul are nevoie doar de un venit, indiferent de sursă. AVBS oferă un credit rapid de până la 1500 lei, dar poate fi și mai mare. Suma se rambursează în maximum 30-45 de zile, dar poate rambursată și aniticipat, fără comision de plată anticipată.

Creditul este aprobat rapid (altfel nu s-ar numi așa, nu?) iar banii intră în contul clientului în aceeași zi.

logo-av-broker-solutions

Piața-țintă 

Care este segmentul de clienți căruia i se adresează acest tip de credit? Vârsta minimă 18-24 ani, provenind din mediul urban, mai degrabă femei, pasionate de călătorii, dornice de aventură și care accesează online-ul des.

Obiectivele campaniei

Campania online își propune două obiective: creșterea notorietății brandului AVBS și promovarea creditului rapid.

Mesajul campaniei

Cu ajutorul creditului rapid AVBS poți pleca în excursia mult visată, profitând de cea mai bună ofertă.

Slogan

Aș alege un slogan puternic, scris cu litere stacojii, o culoare asociată cu puterea (dar și cu păcatul :)):

AVBS CREDITează – TU călătorești!

Mixul de promovare online

Având în vedere piața-țintă și obiectivele campaniei, aș folosi următoarele instrumente:

  • un website user-friendly – pentru asta aș apela la Creadiv.ro – au specialiști în web design și creație, web development, mentenanță și suport tehnic, promovare și monitorizare.;
  • un blog cu expunere bună – aș alege un blog specializat de călătorii să promoveze creditul rapid și m-aș orienta spre ExtraVita, nu de alta, dar dacă tot promovează destinații interesante, să ofere cititorilor și o soluție rapidă să ajungă acolo, chiar în lipsă de … lichidități (aș folosi și blogul meu, dacă n-aș fi în conflict de interese :)));
  • Social Media marketing (Facebook, Twitter) – aș posta frecvent pe rețelele de socializare și aș urmări atent activitatea competitorilor.

Bugetul

Deși publicitatea online e, teoretic, mai ieftină decât cea offline – depinde de mixul de promovare folosit – nu m-aș zgârci când aș stabili bugetul pentru campanie: un site bun nu poate fi unul ieftin, iar un blogger este un influencer important, așa că trebuie plătit ca atare (îți place cum am întors-o pe-asta?).

Asul din mânecă

Am lăsat la sfârșit mascota pe care am ales-o pentru campanie, una foarte simpatică, dar la care cred că nu te gândeai – hai recunoaște că nu ai folosi o pisică neagră pe post de mascotă, doar se zice că aduce ghinion, nu?

Ei bine, Cat Noir are și o melodie – dacă rezolv și cu drepturile de autor, aș putea chiar s-o folosesc în campanie.

Ce rezultate a avut campania proiectată de mine, (poate) vei afla în ediția următoare SuperBlog.

Articol scris pentru proba 24 de la SuperBlog 2016

 

 

 

 

2 gânduri despre „Cum promovezi online creditul rapid?

  1. Bună, Dorina, uite că te-ai descurcat de minune! Ai un articol bun, muncit, documentat, se vede că ți-ai dat silința și îmi place cum l-ai structurat.
    Să știi că mai nou am altă culoare a păcatului preferată – mov, de când cu mașina! :)))
    Mulțumim pentru articol, mult succes!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.