Subiectiv despre SuperBlog

Știi deja că m-am înscris și-n toamna asta în clasa SuperBlog, promoția 2016, că doar de o lună și ceva mi-ai citit operele temele pe care le-am primit de la sponsorii profesorii clasei. Chiar dacă încă nu s-a terminat, m-am gândit să-ți povestesc cum a fost, că vine Crăciunul și vremea altor povești.

superblog-logo-min

Curricula

Grea de tot, trebuie să recunosc. Așa cum Ministerul Educației crede că mintea unui elev trebuie să cuprindă chimie, istorie, biologie, limbi străine, contabilitate, matematică, marketing și alte celea, tot așa cei care au scris curricula pentru SuperBlog cred că-n tastatura unui superblogger trebuie să fie și gadgeturi auto și cărți și proiecte de case și flori și alieni și mâncare chinezească și … multe de tot. Nu mă plâng, știam asta când m-am înscris. În total, 24 de probe, cu teme dintre cele mai diverse.

Colegii de clasă

Niște ambițioși, nimic de zis. Și niște simpatici. Au strâns din dinți tastaură și și-au făcut temele date de profi. Unii au abandonat pe parcurs, poate că s-au plictisit, sau cine știe din ce motiv. Păcat, mi-ar fi plăcut să rămână cu noi până la capăt, eu, cel puțin, le-am simțit lipsa.

Dar tot am rămas mulți, câtă frunză, câtă iarbă! Cred că din cauza aglomerației, ne mai dădeam uneori la gioale (pardon my French :)), după modelul scoală-te tu, ca să mă așez eu! Sau dă-te la o parte, că vreau să urc în clasament! Mai ales băieții se-nghionteau pe sub bancă.

Ne-am bucurat, ne-am ofticat, ca orice clasă de elevi de pe planetă. Mai săream câteodată peste cal, când ne enerva câte unul, coleg sau prof, dar doamna dirigintă era întotdeauna pe fază și ne trăgea de urechi. Frumos, elegant și … virtual:

  • Raluca, treci la colț, că ai vorbit urât despre doamnele de la flori!
  • Dorina, tu nu știi ce vrei. Hotărăște-te, dragă! Când n-ai primit meteoritul răspunsul la contestație de la prof, nu ți-a convenit că te-a lăsat cu ochii-n stele. Când s-a întors proful de la film și ți-a răspuns, te-ai plâns că ți-a trimis un blabla. E frumos din partea ta? Vezi că vorbesc cu proful să-ți ia punctele înapoi. 🙂

În vremea asta, Gigel își râdea barbă (stai că nu știu dacă are barbă, n-am fost prea atentă la el), iar un grup de capriole colege au pus la cale o vizită în țara vacii sfinte, dar noroc c-am prins de veste și m-am băgat și eu în excursia lor.

Profitând de neatenția noastră, că eram ocupați ba cu temele, ba să-i criticăm, ba să-i lăudăm pe profi – niște oportuniști, ce mai! – colegul cu blogul românesc a făcut ce-a făcut și s-a strecurat până aproape de podium, gata să-nșface coronița. Va fi cam greu, că tocilarul clasei nu se lasă demolat nicicum. Am zis tocilarul? Urât din partea mea, e un pezevenghi simpatic care și-a făcut bine, bine toate temele. N-a prea comunicat cu noi, poate că ne crede o gașcă de alieni cu care n-ai ce să vorbești :)). Dar, bravo lui, el rămâne cu premiul, noi cu pălăvrăgeala. Bună și-asta la ceva.

Profii

Profii noștri sunt ca cei din toate cancelariile: unii mai pretențioși, alții mai îngăduitori, unii mai simpatici, alții mai pârâcioși – da, ne pârau la dira când prindeau de veste că mai făceam nasoale :). Au fost chiar și unii care stăteau ascunși în boscheți și trăgeau cu urechea la ce mai vorbeam noi în curtea școlii, ăăă, pe grupul de FB. Cred că asta a făcut proful de la alieni, că, după aia, mi-a zis să mă duc la film, că filmul n-are nicio vină că mi-a dat dat el notă mică. Normal, că doar n-o fi făcut proful filmul, să mă răzbun pe el, da’ e frumos să tragi cu urechea?

Unii ne-au dat teme grele, dar clare, alții cred că n-au înțeles nici ei ce temă vor să ne dea. Cei mai mulți ne-au dat notele la termen, unii chiar înainte. Alții, în schimb au zis că au o treabă importantă și că o să primim notele mâine sau săptămâna viitoare. E drept că proful de poze ne-a mângâiat pe creștet și ne-a zis că am făcut teme frumoase și, când o să ne trezim, o să ne bucurăm de notele la fel de frumoase. Când colo, ce să vezi dimineața? „Meleoane”, vorba unei colege, de note mediocre. Hmmm, asta o fi înțelegând proful prin note frumoase. Culmea, că a fost și el cândva în clasa asta. E drept că a dat și o coroniță de 100 de puncte. Cred că i-a plăcut tare mult cum a formulat el enunțul temei și s-a bucurat să-l mai citească odată :).

Printre profii exigenți e și Zeița. Normal, că de-aia e zeiță, nu? Dă ea un interviu, îl citesc și văd că ne face observație că unii n-am scris nici măcar numele firmei corect. E cu s la coadă, ca să fie clar! Ups, oi fi eu aia, mă gândesc. Verific. Of course, că eu eram. Mă milogesc la profa „Doamna, doamna, vă rog să mă lăsați să pun s-ul la locul lui, please, please!” Doamna … nimic. „Să nu cumva să îndrăznești, că ai încurcat-o! Vezi că te verific în platformă.”

Profa de la Farmec a fost bună cu noi. Ne-a încurajat, ne-a spus de mai multe ori ce așteaptă de la noi, în caz că suntem mai grei de cap, a mai stat de vorbă cu noi prin pauze și ne-a dat note rezonabile. Parcă te aud: Normal că ți-a plăcut, dacă v-a dat note mari! Și ce-i cu asta? Ai văzut elev care să se bucure când ia notă mică și mai este și certat, eventual? Eu nu.

Au mai trecut două doamne drăguțe pe la catedră: profele de Travel – călătorii, hoteluri și restaurante. Dar profii de călătorii nu pot fi decât simpatici, nu-i așa? Mai avem un prof de turism, care ne-a dat o temă drăguță, dar tare grea, tehnic vorbind. Dar nu pot fi toate temele ușoare, nu?

Tema cu cărțile a fost OK, profa la fel. Mă așteptam să fie o Grammar Nazy, că așa ne-a amenințat, dar poate că s-a plictisit de citit atâtea teme și n-a mai fost așa vigilentă :).

Proful de la rețelistică stă cam rău cu aritmetica, m-a făcut să risipesc o contestație, ca să constate el că a greșit calculele. Nu-mi plac deloc contestațiile, dar au zis colegii că să scăpăm de ele, dacă tot le avem și eu i-am ascultat.

I-am trimis un meteorit și profului de la alieni și mi-a zis că să mă bucur că am luat o notă mare da’ mică (cred că nu s-a putut hotărî nici el cum e nota 7) și că, oricum, stau cam rău cu coerența și fluența în exprimare. E simpatic, totuși, că m-a trimis la film, nu la vreun curs de scriere creativă.

Cel mai muncitor a fost proful de hăinuțe, ne-a dat cinci teme, a avut ce corecta. Muncitor, dar și generos, a împărțit multe coronițe frumoase prin clasă. Nu mie, eu n-am apucat niciuna, am încercat, dar n-am reușit să pun mâna pe vreuna :).

Au fost și profi care au trecut prin clasa noastră fără prea multă vâlvă. Au dat tema, au citit, au notat și: Good-bye! Sănătate și-un praz verde!

Dira

Clasa noastră are o diră tare faină. Conduce treburile cu o mână de fier, dar în mănușă de catifea. O admir câtă răbdare are, cu noi de-o parte și cu profii de cealaltă. Aș vrea câteodată să fiu o muscă, să merg în cancelarie și să aud ce le spune profilor, în pauza de cafea.

Am apreciat că e totdeauna acolo pentru noi, când avem nevoie de ceva. Și am avut nevoi, din plin. Când era mai liniște, îl auzeai pe câte unu’:

  • Dira, dira, întreabă-l pe profu’ dacă pot să scriu cu pix roz?
  • Dira, întreab-o pe profa ce pățesc dacă nu-mi fac tema?
  • Dira, m-a lovit inspirația și vreau o temă mai lungă. E OK?

Și dira e întotdeauna online. Nu știu cum face, dar e tot timpul acolo. Chiar și când n-am fi vrut noi să fie, ca să ne putem trage de codițe sau să scoatem limba la vreun prof :).

Dira are toată admirația noastră și un buchet mare de flori, nu de la florăresele regale, ca acolo sunt multe buchete cu spini. Ea merită cele mai frumoase flori din lume. Eu nu mă pricep să aleg, că am luat notă mică la flori. Premiantul de la proba florilor e rugat să ne ajute să alegem un buchet frumos pentru dira. Pleeease!

Ce-a mai rămas?

Mai am de scris o singură temă. Profa de credite s-a transformat în profă de marketing și vrea o campanie online pentru credite. Grea mi se pare tema asta, chiar dacă în offline mă ocup (și) cu predatul marketingului. Sau poate tocmai de-aia. În plus, nu vreau s-o dezamăgesc pe profa.

Dar cum să scrii despre credite, când afară e o toamnă atât de frumoasă? Hai că merg să fac o plimbare, poate-mi vine inspirația :).

P.S. Dacă mă mai înscriu și la anul? Bineînțeles, cu condiția să nu mă exmatriculeze dira până atunci.

11 gânduri despre „Subiectiv despre SuperBlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.