7+1 motive pentru care să ai o EȘARFĂ la îndemână

Când vine vorba de îmbrăcăminte, prefer ținutele lejere, ca să-mi dea comoditate în mișcare și să fie ușor de întreținut. Sunt o persoană activă, îmi petrec mare parte din timp în mijlocul tinerilor, așa că, de cele mai multe ori prefer să îmbrac pantaloni, mai ales blugi și o bluză, pe care o aleg în funcție de sezon și de activitățile care mă așteaptă în ziua respectivă. În general, prefer tricourile, sunt comode, pot fi asortate ușor și nu pierd prea mult timp cu călcatul (asta e operațiune casnică pe care o detest din suflet :)).

Așa se face că nu pierd prea mult timp în fața dulapului, când trebuie să aleg cu ce să mă îmbrac. Mai mult îmi ia până mă aleg eșarfa. Am o colecție de eșarfe, de toate culorile, mărimile și pentru toate sezoanele. Mama mă ceartă întreabă de fiecare dată când mai cumpăr o eșarfă: La ce-ți mai trebuie încă una? Ai un dulap de fulare și eșarfe acasă. Exagerează, desigur, mai e mult până departe :).

1. Transformă o ținută banală într-una cool

O pereche de blugi, o bluză oarecare și o eșarfă, iată tot ce ai nevoie dacă vrei să ieși din anonimat. Dacă ai și o pălărie la îndemână, cu atât mai bine. Ai grijă, însă, la pălărie. pe cât de ușor de purtat e o eșarfă, pe atât de greu e o pălărie. Și de la sublim la ridicol nu e decât un pas.

large_img_741272-min

2. Acoperă foarte bine rotunjimile imperfecțiunile corpului

Dacă natura nu te-a dăruit cu un corp de manechin, nu înseamnă că nu poți arăta decent. O eșarfă e un ajutor de nădejde pentru asta.

large_img_824823-min

3. Îți ține de cald

O eșarfă e foarte utilă mai ales toamna sau primăvara, când vremea e atât de capricioasă, încât nici nu mai știi ce să îmbraci.

Geaca aia călduroasă, dar cam banală? Pardesiul elegant cândva, dar tare demodat acum? Mai bine nu. Eșarfa ta preferată te încălzește dar îți dă și un aer șic, în același timp.

large_img_768483-min

4. Poate fi o sursă de distracție când te plictisești

De exemplu, poți face o ședință foto amuzantă. Așa am făcut eu prima poză din ceea ce avea să devină serialul foto Zboară, puiule, zboară! – pe malul râului Douro, în Portugalia, în așteptarea unui autocar care nu mai venea.

esarfa

5. Schimbă rapid ținuta

Dacă trebuie să mergi de la un eveniment formal direct la o întâlnire cu prietenii și nu mai ai timp să treci pe acasă, eșarfa ta favorită va schimba, cât ai clipi, ținuta office într-una mult mai relaxată. Pentru un aer mai relaxat, alege una cu ciucurei.

large_img_741253-min

6. E un aliat de nădejde în lupta cu iarna

Vântul își cam face de cap, guturaiul stă la pândă, de paracetamoale nu prea ai chef, așa că pune, mai bine, o eșarfă la gât :). Nu doar că te ferește de frig, dar îți și înviorează ținuta.

large_img_766495-min

7. O idee foarte bună de cadou

Eșarfa este și o idee excelentă de cadou, atunci când te întorci din călătorie. De multe ori, e o mare problemă ce să le aduci celor dragi, rămași acasă. Frigiderul s-a umplut deja cu magneți, cănile au invadat bucătăria, halbele de bere sunt prea grele, așa că poți alege câte o eșarfă. Sunt peste tot, de toate culorile și pentru toate buzunarele. Sunt frumoase și, după cum ai văzut, practice, așa că nu vor fi doar un alt obiect aruncat într-un fund de sertar. Mi-a venit ideea să cumpăr eșarfe în bazarul de la Istanbul. Inițial, mi-a luat ochii o eșarfă superbă, pe care mi-o amintesc și acum foarte bine. Am renunțat rapid la ea când i-am văzut prețul :). N-a fost o problemă, fiindcă două străzi mai încolo (știi că bazarul din Istanbul e cât un cartier de-al nostru) am găsit și am cumpărat eșarfe pentru tot poporul rămas acasă. Nu mi-au făcut gaură în buget, au fost ușor de transportat și au bucurat pe toată lumea.

Plus

Și fiindcă veni vorba de călătorii, mai ai un motiv pentru care e bine să ai o eșarfă la îndemână: e ingredientul secret al unei călătorii reușite.

Tu cum obișnuiești să porți eșarfele?

Sursa foto: answear.ro și arhiva personală

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.