7 pentru un roadtrip de neuitat

Dacă-ți vine cumva ideea să faci un roadtrip prin țărișoară, trebuie să fii pregătit pentru orice. Peisaje superbe, sate pitorești, case răspândite pe coline, dar și aventuri neașteptate. Așa ni s-a întâmplat și nouă astă-vară, când am plecat să vizităm locuri de poveste (speram noi).

Toate bune și frumoase până am ajuns pe Transalpina. Acolo a început aventura noastră pe patru roți.

1. Un sistem de navigație auto

Trebuia să părăsim Transalpina la Obârșia Lotrului. Doar că, în loc s-o luăm la dreapta spre Petroșani, am făcut stânga, spre Voineasa. Și ne-am dus, ne-am tot dus. Mai aveam puțin și ajungeam pe Valea Oltului :). Frumos peisaj, nimic de zis, deși n-ar fi rău ca oamenii să fie mai grijulii când poposesc pe marginea drumului (a se citi să nu mai arunce gunoaie). Alta ar fi fost situația dacă aveam un sistem de navigație auto. Era bun unul de navigație universală cu Android, cu acces la internet prin wifi și 3G și cu bluetooth.

Transalpina

2. Muzică bună de ascultat

Nimic de zis, drumul a fost plăcut, am ascultat muzică în mașină și ne-am oprit din când în când să admirăm peisajul sau să facem câte-o poză. Sotzul ascultă muzică atunci când conduce și are mereu la dispoziție „rezerve” muzicale consistente. Totuși, când drumul se prelungește neașteptat cu câteva ore, n-ar strica să aibă un port USB pentru extra conținut și conectivitate. Deși, dacă ar fi să mă întrebe pe mine, aș fi preferat să ascultăm muzică de pe Youtube direct în sistemul audio al mașinii.

3. O cameră pentru parcare în siguranță

După vreo 40 km, am ajuns la Voineasa și ne-am dat seama că nu avem altă soluție decât să întoarcem. Am intrat pe o străduță îngustă, desfundată și a fost nevoie de câteva manevre ca să putem parca. N-ar fi stricat o cameră marșarier, pentru mai multă siguranță și rapiditate. După ce ne-am dezmorțit puțin, am luat-o înapoi, pe drumul pe care tocmai venisem.

4. Filme de văzut

O fi fost peisajul frumos, dar să vezi 2 x 40 km de peisaj transalpin poate fi totuși prea mult. Aș fi putut să văd un film, dar cum poți vedea filme în mașină, dacă n-ai tehnologia potrivită?

img8-min

5. Car-kit pentru convorbiri telefonice

Sotzul a fost nevoit să dea câteva telefoane (uneori mă gândesc ce bine era dacă nu se inventau telefoanele mobile :)) așa că am fost nevoiți să facem pauze mai dese decât ne-am fi dorit. I-am spus că am citit despre sistemul Edotec cu chipset bluetooth cu care poți folosi telefonul prin handsfree fără să-ți distragi atenția de la drum. Fără să iei mâinile de pe volan, poți forma numărul, răspunde, încheia convorbirea și chiar căuta numere în agendă. Tot ce vezi și auzi pe telefon, poate fi portat pe ecranul mașinii și în sistemul audio al acesteia.

6. O cameră DVR

Credeam că aventurile noastre rutiere s-au terminat când am ajuns (din nou :)) la Obârșia Lotrului și am luat-o pe drumul pe care trebuia să mergem de la bun început. Nici vorbă, ce era mai rău abia începea. Un drum numai bun pentru off-road, Camel Trophy sau alte sporturi extreme. N-am avut o cameră DVR, dar am reușit totuși să fac câteva poze.

14717078_1459450907417621_1578328874360485060_n-min

7. O companie plăcută

Indiferent cât de bine ai sta la capitolul tehnologie, nicio călătorie nu poate fi de neuitat dacă nu ai cu tine persoanele dragi. Așa că, o companie plăcută te poate face să uiți de toate neplăcerile.

După atâtea peripeții, am ajuns pe înserat la Hunedoara. Bineînțeles că n-am mai putut vizita Castelul Corvinilor în ziua aceea, a trebuit să așteptăm până a doua zi.

Pentru că vreau ca și următorul roadtrip să fie unul de neuitat (poate nu ca cel de anul acesta) o să-i scriu lui Moș Crăciun să ne aducă un sistem de navigație multimedia. Adică Sotzului să-i aducă unul, eu nu mă supăr dacă-mi aduce niște cărți :). Tu ce-i scrii Moșului să-ți aducă?

Surse foto: arhiva personală și edotec.ro

Articol scris pentru proba 11 SuperBlog 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.