Cel mai bun antidot pentru o zi mohorâtă de luni

E toamnă. E luni dimineața iar. Știi care e cea mai scurtă poveste horror? Luni. Haha! Ce-mi plac glumele mele … Iar nu reușești să aduci nicio umbră de zâmbet pe chipul ființei speciale din viața ta. Ai încercat de toate: i-ai pregătit micul dejun, i-ai dus cafeaua la pat, i-ai postat pe perete chestii poptămășești gen: May your coffee be strong and your Monday short sau Keep calm and pretend it’s not Monday (ca și cum ar fi așa simplu să faci asta). Nu pe peretele din bucătărie ci pe cel de pe FB :). Și neapărat în engleză, chiar dacă ea nu lucrează la corporație. Și chiar dacă tu era să rămâi corigent la engleză. Asta era în secolul trecut, așa că cine mai stă să-și aducă aminte.

Se pare că nimic nu funcționează. Gândul la săptămâna de lucru care-i stă în față și la mutra încruntată care stă la biroul șefului îi alungă orice tentativă de bună dispoziție.

În timp ce ea își bea cafeaua și dă o raită virtuală să vadă ce mai fac unii și alții, ție vine în minte un refren la modă pe vremea când te „luptai” tu cu engleza la școală: „Un zâmbet, o floare/O rază de soare…”

Soare ioc, zâmbet nici atât. Atunci o floare? Poate că nu e o idee rea să încerci cu o floare. Cam banal totuși. Au fost deja multe ocazii în care i-ai cumpărat buchete de flori – de ziua ei, de 8 Martie, cu ocazia aniversării voastre, de ziua cățelului și de ziua cui s-a mai nimerit. N-ai ratat nicio ocazie să-i oferi aranjamente florale, așa că n-ar fi vreo mare surpriză. Au fost de toate: lalele, narcise, bujori, trandafiri, orhidee, flori de câmp și câte n-au mai fost.

Dar acum nu e nicio sărbătoare, deci niciun motiv de oferit flori. Așa zici? Ia uită-te mai bine în calendar. Lunea viitoare e Haloween. Bine, dar cine a mai auzit de cadouri florale de Halloween? Decât să sculptezi un dovleac și să-ți iasă un kitsch, mai bine cauți o florărie online, comanzi aranjamentul și îl trimiți la ea la birou. Ce poate fi mai ușor de atât? Ai un singur regret: că n-o să fii acolo, să vezi cum reacționează. Dar, hei, de ce s-au inventat prietenii? Ca să-ți sară în ajutor la nevoie. Așa că poți s-o rogi pe colega și prietena ei să-ți trimită o poză :).

Flori in dovleac
Sursa foto

Apoi aștepți să vină acasă și să-ți spună ce invidioase au devenit colegele de birou și cum mutra acră care pusese stăpânire de o vreme pe biroul șefului s-a transformat într-o smiley face.

Deci zâmbetul și floarea s-au rezolvat, mai trebuie doar să-i întrebi pe cei de la meteo cum stă treaba cu soarele. Am tras eu cu urechea și se pare că bine. Sau nu? Ce mai contează acum, când ai găsit antidotul pentru o zi mohorâtă de luni?

Nu-ți mai rămâne decât să fredonezi: Olla! Olla! Pardon: Ole! Ole!

Articol scris pentru proba 10 SuperBlog 2016

 

2 gânduri despre „Cel mai bun antidot pentru o zi mohorâtă de luni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.