O poveste cu rețelistică și conectică

Ieri dimineață, nici n-am apucat să-mi beau cafeaua și să mă instalez în fotoliul preferat cu cartea pe care vroiam s-o termin de citit, că m-a sunat o prietenă ca să-mi spună că are probleme cu Internetul. Și mă roagă să vin repede până la ea ca să-i rezolv problema. Drept să spun, n-aveam niciun chef să ies din casă pe vremea aia urâtă, dar ce să fac dacă sunt expertă în rețelistică și conectică? Prietenii știu de ce :).

Am întrebat-o dacă nu mai poate aștepta, dar mi-a zis că nu, probele de la SuperBlog nu așteaptă și are de scris două articole. Trebuie să se documenteze pentru ele, așa că are nevoie de Internet. Nu te mai poți înțelege cu ea, de când a început concursul ăsta.

Ajunsă la locul faptei, am început să investighez problema prietenei mele. Primul lucru la care m-am gândit a fost să verific setările router-ului TP-Link din dotare :). Știam că providerul de Internet la care este abonată folosește o conexiune de tip PPPoE. Așa că am verificat username-ul și parola conexiunii la Internet. Nimic nu era în neregulă aici. Bine că a renunțat la ideea să-și pună parola bufnitamov, cum i-a trecut prin cap la un moment dat :). A ales una mai puternică, așa cum am sfătuit-o să facă.

După ce am mai pierdut jumătate de oră verificând alte setări ale router-ului wireless, am observat un lucru ciudat – cablul de rețea fusese ros de Olaf, cățelul familiei :(. E drăguț câinele ăsta, dar cam năzdrăvan câteodată.

Am rezolvat problema foarte ușor, comandând un cablu de rețea UTP de pe site-ul celor de la conectica. Unde mai pui că aici găsești și cabluri de rețea colorate, pe care le poți asorta cu restul camerei :). Și știi cum e cu fetele astea. totul trebuie să fie asortat. Oare or fi având cabluri mov? Prietena mea a făcut o pasiune pentru mov mai nou. Hmm, gusturile nu se discută. Probabil că vrea să fie măcar cablul, dacă parola a trebuit s-o schimbe :).

Odată scăpate de problemă, prietena mea a vrut să-mi arate pozele din concediu. Laptop-ul ei are un ecran cam mic, așa că m-am gândit să-l conectăm la televizor, dar pentru asta aveam nevoie de un cablu HDMI, pe care zice ea bineînțeles că nu-l avea. Așa că, pe lângă cablul de rețea, am mai comandat si un cablu HDMI.

Am făcut comanda ieri dimineață și magazinul Conectica a expediat-o imediat.

Azi, când a ajuns coletul la noi, am rezolvat toate problemele și am putut să ne bucurăm și de Internet și de pozele superbe din concediu. Al ei, că până la al meu mai este. Le-am văzut pe televizor, ca să nu ratăm niciun detaliu.

Și dacă tot am intrat pe site, am aflat de campania „Săptămânile rețelisticii”  și cred că o să profit de ea dacă vreau net bun în toată casa.

conectica_banneregoogle_saptamanileretelisticii_728x90px

Sursa foto: conectica.ro

Articol scris pentru proba 7 de la SuperBlog 2016

6 gânduri despre „O poveste cu rețelistică și conectică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.