7 motive pentru care am ales un hotel boutique pentru următoarea vizită la București

Am primit de curând o invitație la nuntă în București. M-am bucurat foarte tare pentru că nu am mai vizitat demult orașul studenției mele. În ultimii (mulți) ani, am fost de două ori la București, dar am ajuns dimineața și am plecat seara, așa că nu am apucat să văd nimic. Acum, că am fost invitată la nuntă, îmi propun să stau câteva zile, să văd ce mai face orașul în care am petrecut patru ani frumoși. Mi-e dor să mă plimb pe Calea Victoriei, să stau pe o bancă în Cișmigiu, să văd o piesă de teatru la Nottara, să beau o bere la Carul cu Bere, să mănânc un covrig în Romană sau o prăjitură la Athenee Palace. Unele sunt dorințe deșarte, covrigăria nu mai există, iar Athenee Palace a devenit Hilton și aud că nu mai are cofetăria pentru studenți. Cred că și cu Teatrul Nottara e o problemă. Sper că ASE-ul a rămas la locul lui, cu tot cu bilă :).

Și pentru că nu-mi plac surprizele neplăcute, am început să caut cazare în București, să fac rezervare din timp, ca să pot bifa poziția hotel de pe to do list. Mai sunt multe de bifat: avion, tren sau mașină? rochie lungă sau scurtă? pantofi închiși sau decupați la spate? schimb culoarea părului sau nu?

Am găsit destul de repede ce căutam și asta e bine, fiindcă nu-mi place să pierd timpul căutând hoteluri. M-am hotărât să mă cazez la Hotel Domenii Plaza, un hotel boutique elegant. De ce am ales un hotel boutique? Și ce tocmai acel hotel?

Am vreo 7 răspunsuri la îndemână:

1. Locația

Hotelul e situat într-o clădire elegantă, placată cu piatră și decorată cu marmură de Carrara și mai multe tipuri de lemn prețios, situată în apropierea Arcului de Triumf. Și în apropierea Muzeului Satului, așa că o să pot s-o vizitez și pe Cumințenia Pământului, că acolo cică va fi casa ei, în curând.

domenii_plaza-min

2. Atmosfera intimă

Hotelul are o ambianță prietenoasă și, deși nu are suprafețe mari, ele sunt suficient de generoase ca să mă simt sufocată. Și asta e foarte important pentru claustrofobi.

Domenii Plaza

3. Vreau să fiu răsfățată

În hotelurile mari, standardizate și aglomerate, ai uneori senzația că parcă ești un turist pe bandă rulantă și, oricât de profesionist ar fi personalul, abia așteaptă să zică Next, please. La Domenii Plaza, în schimb, ai parte de canapele confortabile în lobby, mobilier din lemn masiv, țesături englezești și bumbac egiptean, perne din material nealergenic, dacă e nevoie.

Domenii Plaza

4. Baia

Încă de când eram mică, am așa un fel de fascinație pentru băi. Când ajung undeva, primul loc pe care-l inspectez e întotdeauna baia. Dacă baia e OK, înseamnă că și restul e pe placul meu. S-a întâmplat o dată să plec de la un restaurant, după ce i-am vizitat baia.

Domenii Plaza

5. Mic dejun prietenos

Nu-i așa că un zâmbet dis-de-dimineață îți face ziua mai frumoasă?

Domenii Plaza
Sursa foto: facebook.com/DomeniiPlaza/

6. Saună și jacuzzi

Ce poate fi mai plăcut decât să petreci o oră la spa, după ce ai dansat toată noaptea la nuntă? Sau după ce ai bântuit prin oraș, pe urmele tinereții tale pierdute?

spa1-min

7. Nunta la care am fost invitată are loc chiar în hotel. În restaurantul lui, mai exact.

4-min

Dacă nu ți se par suficiente, imediat mai găsesc altele șapte. Poate chiar mai multe, dacă mă concentrez bine.

Eu abia aștept să revăd Bucureștiul și să mă răsfăț la Domenii Plaza. Oare Gala SuperBlog va fi acolo? Sau la Hotel Arc de Triomphe? Sau poate la Le Mandariniers :). Răsfăț, răsfăț, dar nici chiar așa, nu?

residence-hotels-mic-300x235

Surse foto: residencehotels.com.ro

Articol scris pentru proba  6 de la SuperBlog 2016

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.