De ce n-aș avea niciodată succes ca doctor în frumusețe

Se  spune că de la o anumită vârstă, unii oameni simt nevoia să schimbe ceva important în viața lor: jobul, casa, poate chiar localitatea în care locuiesc. Alții simt nevoia să-și schimbe culoarea părului sau frizura. Zilele trecute am văzut la televizor o profesoară de muzică din Belgia, trecută de prima tinerețe, care s-a mutat într-un sat din România, a învățat limba română (și o vorbește mai bine ca unii nativi pe care-i știu eu :)) și a deschis un atelier de ciocolată. Nu înainte de a parcurge un curs de specialitate.

De la o vreme, am început să mă gândesc și eu cum ar fi să mă apuc de altceva. Acest altceva nu e o noțiune așa, abstractă. Ea poartă numele de frumusețe. Da, dacă ar fi să mă ocup cu altceva, aș vrea să fiu doctor în frumusețe. Nu orice fel de doctor, ci unul care să descopere secretul frumuseții. Dacă te întrebi ce-mi veni?, răspunsul e simplu. Tuturor ne place să fim înconjurați de frumusețe. Oamenii arătoși primesc mai ușor un job, profesorii chipeși sunt mai îndrăgiți de elevi, politicienii goodlooking sunt mai votați de alegători, și lista poate continua la nesfârșit. Și mai am un motiv: am invidiat-o întotdeauna pe Ana Aslan, pentru povestea ei „Tinerețe fără bătrânețe”. Sigur că invidia nu e ceva cu care să te lauzi, dar hai, recunoaște că ea face parte din viața noastră. Chiar dacă uneori îi spunem admirație.

Ar trebui să mă gândesc și la un nume de scenă, ca toate vedetele care se respectă. Ai vreo îndoială că aș deveni vedetă? Doctor Oz e deja luat, așa că zic să fie Doctor Farmec.

Și dacă ar fi să inventez un produs care să readucă frumusețea pe chipul femeilor (chiar și a bărbaților, de ce nu?), ar fi o cremă anticuperozică hidratantă. Ar fi foarte utilă persoanelor cu ten sensibil, fragilizat, care se înroșește la frig, la căldură, la stres și în general când ți-e lumea mai dragă (la un pahar de vorbă cu oameni dragi). Sau când trebuie să mergi la oră și 30 de perechi de ochi stau ațintiți pe tine. Cred că e de la sine înțeles că trebuie să fie o cremă hipoalergenică și fără parabeni. Mă gândesc că ar fi bine să adaug și un pigment verde, ca să estompez puțin roșul acela inestetic. Or fi frumoși bujorii în obrăjori, dar nu nepărat cei de la un început de cuperoză.

Ca un doctor adevărat ce aș fi, le-aș da pacienților clienților și câteva sfaturi: evită condimentele, ferește-te de frig, nu sta prea mult la soare, scapă de stres. Hmm, dar dacă mă întreabă cum să scape de stres? Ușor de spus, greu de făcut. Trebuie să mă gândesc mai aplicat la asta. Work in progress, cum ar veni. Corporatiștii cred că ar fi mulțumiți. Cu restul văd eu cum mă descurc.

Când să mă apuc de treabă, am zis că n-ar strica să încep cu o documentare serioasă. Când colo, la prima gugăleală, peste ce dau? Peste o companie care a lansat prima linie de produse dermatocosmetice Gerovital H3 DERMA+ Prof. Dr. Ana Aslan, linie în care se regăsește și o cremă anticuperozică hidratantă. Și unde mai pui că are și SPF 10.

402_gh3d-_crema_anticuperozica
Sursa foto

Și unde mai pui că o cheamă, pe ea, pe companie, identic cu numele meu de scenă. Pfuuuu! Ghinion, ar zice un clasic în viață. Și uite așa, specialiștii de la Gerovital mi-au năruit visul de a deveni doctor în frumusețe. Poate o să mă fac doctor în comunicare și jurnalism. Sau poate nu, că s-a făcut primarul Aradului înaintea mea. Și n-aș vrea, Doamne ferește, să-l plagiez. Sau doctor în drept, dar nu e prea interesant, că de-ăștia sunt câtă frunză, câtă iarbă.

Mai bine mă întorc la catedra mea, că poate profită cineva de neatenția mea și mi-o ocupă și pe-asta.

Articol scris pentru proba 3 din competiția SuperBlog 2016

 

 

 

2 gânduri despre „De ce n-aș avea niciodată succes ca doctor în frumusețe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.