Du-mă acasă, măi tramvai!

… dacă se poate fără să mă târăști după tine, aș adăuga.

Probabil că te întrebi ce-mi veni? Păi îmi veni să merg astăzi cu tramvaiul, că aveam treabă într-un loc mai îndepărtat de casă. Cum e frig și plouă, m-am gândit că n-ar fi rău să iau tramvaiul.

După ce că (aproape) am făcut turul orașului ca să ajung la locul faptei și după ce că a trebuit să schimb tramvaiul pentru asta, de parcă Aradul ar fi vreo mare metropolă, era s-o și pățesc. Al doilea tramvai în care am urcat circulă pe linia 6. Trec peste faptul că e o vechitură, aruncată de nemți acum o sută de ani, dar este dotat cu niște „chestii” (nu știu cum să le zic) batante, despre care nu m-am prins la ce folosesc în afară de faptul că pot produce accidente. Am vrut să urc, dar ușa s-a închis, m-am blocat cu un picior pe scară, din cauza „chestiei” batante pe care nu poți s-o împingi din afară, ci doar dinăuntru. Noroc că au fost pe fază câțiva călători care au apăsat pe buton și așa am putut să urc. Dacă nu erau ei, probabil că ajungeam sub tramvai.

Mă întreb dacă mai-marii companiei de transport public s-au plimbat vreodată cu tramvaiul și dacă le-a plăcut călătoria? Bine că ne invită să citim în tramvai. Nu mai bine s-ar preocupa să călătorim în siguranță?

Nu numai că Aradul a devenit un oraș cenușiu, anost și trist, dar se pare că e un adevărat pericol pentru locuitorii săi. Tramvaie atacate cu pietre, tramvaie cu dotări care pun în pericol siguranța călătorilor. Oare până unde vom ajunge?

P.S. Cât de tari sunt și îndemnurile de pe „chestiile” batante: Trageți! din afară și Împingeți! dinăuntru. Nemții scriu Bitte… adică Vă rugăm... Noi Trage-mpinge! De unde atâta politețe …

2 gânduri despre „Du-mă acasă, măi tramvai!

  1. Din pacate asemenea intamplari au loc zi de zi, numai eu am patit asemenea lucruri de vreo 3 ori ..pana astepti sa coboare toti oamenii,pana mai ti si de rabatanta aceea si incerci sa urci in tramvai te trezesti ca esti prins intre usile tramvaiului

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.